Napi tippajánló: FC Barcelona - Rayo Vallecano

2011-11-29
A spanyol bajnokságban a 17. fordulóból előrehoztak egy találkozót, méghozzá nem is akármilyet.

FC Barcelona - Rayo Vallecano
Spanyolroszág - Primera Division
 
Tipp: Barcelona góljainak száma 2.5 fölött
Odds: 1.44
Iroda: bet365
Kezdés: ma 21:00

Talán örülnünk kéne, hogy ismét láthatjuk a Barcát játszani, hisz Európa egyik legjobb klubjáról van szó. Az elmúlt években egyeduralkodók voltak a világon, viszont az utóbbi időben valami nem stimmel náluk. Viszont már csak ezért is érdekes lesz a ma esti meccs, vajon melyik arcát mutatja ma nekünk a katalán sztárcsapat?
 
Több furcsa, megmagyarázhatatlan vereséget szenvedtek el, mint hétvégén a Getafe ellen. Ha kiteszik a lábukat a Camp Nou-ból, mintha nem is ugyanaz a csapat lenne. Mezőnyben még mindig 70%-ban birtokolják a labdát, ők irányítanak, de játékuk már-már unalmassá válik egy idő után. Lehet furcsa ezt hallani, de sajnos igaz. A Barca játékából idegenben eltűnik a fűszer. Sablonos játékot játszanak, kézilabdás módra adogatnak az ellenfelek védőfala előtt. Talán elkényelmesedtek az utóbbi években, és úgy vannak vele, hogy előbb-utóbb csak rúgnak egyet, hisz azért hosszú az a kilencven perc. De ahogy telik-múlik az idő, úgy lesznek egyre görcsösebbek.
 
A katalánok kétarcúságát viszont jellemzi, hogy hazai pályán minden úgy működik, ahogy azt megszokhattuk Messiéktől. A Barca eddig 38 gólt rúgott a bajnokságban, abból 30-at a Camp Nouban. Ebből is látszik, hogy amikor ismerős környezetben játszanak, akkor semmi baj a játékukkal. Márpedig ma hazai pályán fogadják a Rayo-t, és nem fognak nekik kegyelmezni. Már csak azért sem, mert a Getafe is madridi kötődésű, és a Vallecano is az. Márpedig a Barcelona szurkolói nem igazán kedvelik őket, így talán joggal várják el kedvenceiktől, hogy ne csak nyerjenek, de tekintélyt parancsolóan tegyék azt. Otthon 4,28 a rúgott gól átlaga a katalán klubnak, ami egész félelmetes.
 
Messiék alighanem tanultak a hibákból, többet nem ronthatnak.  A Real már így is hat ponttal vezet, ráadásul ha a Madrid nyeri december 10-én az el Clasico-t, szinte már bajnoknak mondhatják magukat.
 
A klubvilágbajnokság miatt előrehozott találkozó talán jól is jön a katalánoknak. Nincs idejük sopánkodni, gondolkodni a hétvégi zakó okain. Otthon lehet javítani, sőt nemcsak lehet, kötelező is. Egész biztosak lehetünk benne, hogy Xaviékban kellő düh halmozódott föl. Nem fogják azt a tili-toli játékot hozni, amit hétvégén, nem fognak kivárásra játszani. Mire a Valladolid játékosai hozzászoknak a közeghez, már két-három gólos hátrányban lesznek.
 
Guardiola valószínűleg változtatni fog a hétvégi kezdőcsapathoz képest. Egyes portálok például Messit sem várják a kezdőbe, amivel szerintem lehetne vitatkozni. Viszont jó hír, hogy Iniesta megkapta az engedélyt az orvosoktól, így újra játékra kész. Valószínűleg játszani is fog, hisz a Real elleni meccsig játékba kell lendülni. Lehet majd egy-két módosítás a csapatban, de biztosan bombaerős Barcelonát fogunk látni. Minden játékos adós volt hétvégén a jó játékkal, senki sem nyújtott maradandót.
 
A Vallecano csapata verhető, de hát Messiék számára mindenki az. A tipp kulcsa egyértelműen az lesz, hogy a Barca most dühös. Lehet olvasni nyilatkozatokat, amit a Barca focistái adtak a hétvégi meglepő vereség után, és azokból azt lehet kiolvasni, hogy ma szét fogják tépni a Rayo-t. Hogy ez mit is jelent, az este 21:00-tól megtudhatjuk. Ezek a nyilatkozatok most nagyon őszintének tűnnek, a Barca nem fog kegyelmezni mai ellenfelének. Kell is nekik az önbizalom, hisz itt a Real Madrid elleni meccs, ráadásul decemberben részt vesznek a klubvilágbajnokságon is.
 
Egy jó elemzésben illene pár szót szólni a vendégekről is. De ez az előzetes olyan, mint maga a meccs lesz. Ez a pár sor is csak a Barcáról szól, és a meccs is csak róluk fog szólni. A Rayo asszisztálni fog a katalán sikerhez, és ez nem túlzás. Ha idegenben nem is megy Guardioláéknak, otthon nem szokott baj lenni az olajozott játékkal. Erről a Zaragoza és a Mallorca is tudna mesélni, hisz előbbi négy, utóbbi öt gólt kapott a katalánoktól. Tippünk mára 5-0, de a tipphez egy gólszegény 3-0 is bőven elég. A három hazai gól garantálható, de aki bátrabb, nyugodtan játszhatja négyből is a Barcát, valószínűleg az sem okoz gondot nekik ma este.
 
Sok sikert!

Címkék: sportfogadás, tipp,