Napi tippajánló: FC Barcelona - Getafe

2012-04-10
A Real Madrid hétvégi döntetlenje után ismét nyílt a spanyol bajnokság, a királyiak előnye már csak négy pont a rivális katalánokkal szemben. A Barca ebben a fordulóban is könnyebb feladat elé néz, hisz otthon fogadják a Getafét, míg a Real szerdán az Atletico ellen lép pályára a madridi derbin.

FC Barcelona – Getafe


Tipp: Barcelona góljai 2,5 fölött
Odds: 1.36
Iroda: bet365
Kezdés: ma 21:00

Pep Guardiola együttese szombaton tartalékosan lépett pályára, Xavi és Iniesta sem volt kezdő, sőt kettejük közül csak Xavi lépett pályára, úgy jó 5 percre a hajrára cserélte be Guardiola. Így is 4-1-re verték idegenben a Zaragoza együttesét Puyol, Pedro és Messi duplájának köszönhetően. Pedro ezzel egy nagyon hosszú góltalansági szériát tört meg, ideje volt már, hogy ismét gólnak örülhessen a hátranyalt hajú katalán támadó. A Barcánál amúgy minden rendben zajlik, ők hozzá vannak szokva, hogy hét közben is pályára kell lépni. Ez a Getafe elleni otthoni fellépés nem fog számukra gondot okozni. 4-5 góllal elverik madridi riválisukat, és szerdán minden katalán szurkoló kicsit Atletico szurkolóvá válik, és a matracosok pontszerzéséért szorít.

Mivel Xavi és Iniesta is pihent, így nagy a valószínűsége, hogy otthon mindketten kezdeni fognak. Fabregas és Alexis Sanchez is bevethető, de ezt majd Guardiola eldönti, hogy kinek szavaz bizalmat, és ki kap pihenőt a Getafe ellen. A Tello, Thiago, Cuenca trió közül akár ketten is kezdők lehetnek, de ha Guardiola ismét lát esélyt a bajnoki cím elhódítására, akkor könnyen lehet, hogy a legerősebb Barca lép ma pályára. Alves a Zaragoza ellen kisebb izomhúzódást szedett össze, így könnyen lehet, hogy az örökmozgó brazíl hátvéd kap pihenőt a mestertől.

A Getafe együttesének a Camp Nouban nincs veszíteni valója, így minden teher nélkül léphetnek pályára. Igazán ütős kis együttes Luis Garcia csapata, szinte bárkire veszélyesek tudnak lenni. Hiába képvisel más kategóriát a Barca és a Real, azért ősszel a Getafe saját közönség előtt megverte a gránátvörös-kék alakulatot 1-0-ra, ami a szezon egyik legnagyobb bravúrja volt mind a mai napig. Erre biztosan emlékeznek a katalánok is, alighanem vissza szeretnének vágni őszi legyőzőjüknek.

Vendégként azért fogható a kis madridi klub, legutóbb amikor idegenben vizitáltak az Atleticonál, sima 3-0-s vereség lett a vége. A Camp Nouban sem ússzák meg három alatt, az az őszi 1-0 biztosan böki még a katalánok csőrét.

Cata Diaz és Alexis rendesen meg lesz forgatva ezen a meccsen, és főleg Diaz elég darabos védő, a Barca finomra hangolt játékával, Xaviék védelem mögé belőtt labdáival meg fog gyűlni a bajuk. A széleken Mané és Valera sem fog unatkozni, Alexis, Thiago, vagy esetleg a fiatalok Tello és Cuenca sem hagyják majd őket unatkozni. Ősszel a Getafénak sikerült megúszni kapott gól nélkül Messiék ellen, de ez teljességgel kizárt ezen a találkozón. Most, hogy a bajnokság ismét nyílt lett, a katalánok már nem fognak hibázni. Itt a Madridon múlik, hogy lesz-e nagyobb izgalom a bajnoki hajrára, avagy sem!

A Barca otthon könnyedén el fogja intézni a Getafét, könnyen meglehet, hogy Messi egymaga összehozza a tipphez szükséges három találatot!

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,