Napi tippajánló: FC Barcelona - Chelsea

2012-04-24
A Barcelona múlt héten Londonban 1-0-ra kapott ki a Chelsea ellen. Aztán hétvégén az el Clásico-n is kikaptak a Real Madridtól, tehát nincs túl jó szériában a katalán sztárcsapat. Többen kongatják a vészharangokat, de úgy véljük, korai még temetni Pep Guardiola együttesét!

Barcelona - Chelsea

Tipp: Barcelona továbbjutás

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: 20:45

Tény, hogy két vereséget szenvedtek el egymás után Messiék, de korai lenne még temetni őket. Mindkét meccsből tanultak, és ma annál jobban fognak koncentrálni! Londonban is fölényben játszottak a Chelsea ellen, és a Real Madrid ellen is megvoltak a ziccerek, csak Tello és Xavi is hibázott döntő szituációkban.

A Real ellen talán Pep Guardiola is hibázott azzal, hogy Tellot kezdőként játszatta. Elsülhetett volna ez jól is, és ilyenkor már könnyen okos az ember, de Alexis padoztatása nagy luxus volt. Ma egész biztos, hogy a Fabregas, Alexis duóból valamelyikőjük kezdeni fog.

A Barcának gólt kell rúgni minél hamarabb, és minél többet. Az még könnyen megbosszulhatja magát, hogy Londonban gólképtelenek maradtak. Ez azt jelenti, hogy ha 2-1-re, vagy 3-2-re nyer például a hazai csapat, akkor idegenben rúgott góljuknak köszönhetően ők mennek tovább. Már csak ezért is lesz ez jó meccs semleges szurkolóknak is, mert a Barcától nemcsak labdatologatást fogunk látni, hanem végre lövéseket is. Egyszerűen muszáj lesz kísérletezniük, mert a Chesea tömörülni fog saját tizenhatosa előtt, mint szinte minden csapat a Barcelona ellen...

Nem lesz könnyű dolguk a gránátvörös-kékeknek, de Messi, Xavi és Iniesta nem véletlenül a világ legjobbjai. Nem véletlen az aranylabda, nem véletlen a világbajnoki cím, és az a sok trófea, amit ők hárman nyertek a Barcával. A Camp Nouban ugyan hétvégén a Real megverte a katalánokat, de általánosságban elmondható, hogy a Barca hazai pályája nagyon erős. Itt sokszor kinyílik a gólzsák erősebb csapatok ellen is.

Ha a Barca nagyjából biztosra akar menni, három alatt nem kellene megállniuk. Ezt mondani könnyű, de végrehajtani már nem annyira. Főleg ha nem sülnek a ziccerek. De nem lesz mindig olyan szerencséje az ellenfeleknek, hogy a katalánok mellélövik az ordító helyzeteiket. Aztán az is valószínű, hogy a Chelsea sem fog ki még egy olyan napot, hogy egy kapuralövésből lőjenek egy gólt, és övék legyen a meccs. Ez több, mint nonszensz. Ilyen szerencséje egy csapatnak egy évben maximum egy van...

Aztán a hírek szerint ma Drogba nem fog játszani, így valószínűleg a sokat szidott Torres fogja őt pótolni. De egy Sturridge, vagy egy Kalou sem lenne botorság, hisz a Barca játékának ellenszere csakis a gyors kontra lehet. Persze a londoniak legnagyobb baja, hogy nincs egy  Ronaldojuk, aki bárkit megver lendületből egy-egyben.

Ha az odavágót nézzük, a Barca ott is fölényben játszott, akkor gondolhatjuk ma mi lesz. Jön majd a szokásos 70-30-as labdabirtoklási arány, de most sokkal élesebbek lesznek a katalánok. Talán még dühösebbek is, ami bizony hiányzott belőlük a Real elleni meccsen. Bár tudat alatt ott motoszkált a fejekben, hogy hiába nyomnák le a Madridot, attól még ugyanúgy bajnokok lennének...

Egy a lényeg, nem kell még temetni a Barcát! Volt két gyengébb meccsük, de ma megmutatják a világnak, hogy még mindig ők a világ legjobbjai, és könnyen lehet, hogy a müncheni döntőben egy újabb klasszikuson vághatnak vissza a Realnak. Mert hiába szenvedett vereséget az első meccsén mindkét spanyol sztárcsapat, a továbbjutásra még így is a Barca és a Real az esélyes!

Várható kezdők:

FC Barcelona: Valdés, Puyol, Piqué, Mascherano – Busquets, Alves, Xavi, Iniesta – Fábregas, Alexis és Messi.

Chelsea: Cech, Ivanovics, Cahill, Terry, A. Cole – Lampard, Mikel, Meireles, Ramires, Mata – Torres.

 

Sok sikert, és jó szórakozást!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,