Napi tippajánló: FC Barcelona-CF Valencia

2012-02-19
A mai nap legjobb meccse a Barcelona és a Valencia találkozója lesz. Ezt ki merjük jelenteni, és aligha tévedünk. Persze ez csak akkor igaz, ha valaki a latinos focit szereti! Itt unatkozni aligha fogunk, a Camp Nouban ismét gólzápor várható!

FC Barcelona- CF Valencia

Tipp: 3.5 gól fölött

Odds: 2.40

Iroda: sportingbet

Kezdés: ma 21:30

Valenciában az őszi szezonban e két csapat 2-2-es döntellent játszott. Az a meccs a denevéresek egyik legjobb meccse volt az idényben, persze az is kellett hozzá, hogy Guardiola kísérletezős kedvében legyen. Azon a találkozón háromvédős rendszert álmodott meg, ami nagyon nem jött be. Matthieu uralta a bal szárnyat, egyre-másra adta befelé a labdákat, és az egyikből gólpassz sikredett. Ott. azon a meccsen a Barca mestere nagyon mellényúlt. A második félidőben már visszaálltak 4 védős rendszerre, de csak egyenlítésig futotta.

Azért ez a kis múltidézés, mert Pep most ismét törheti a fejét. Adott ugyanis, hogy Mascerano és Alves is kihagyja a mai mérkőzést, ők 5 sárga lapjuk miatt kényszerülnek egy meccset pihenni. A katalán védelem tehát nem lesz optimális, Mascerano is hiányozni fog, az ő játéka nagyon hasznos, de kevésbé látványos.

A Valencia előtt ismét ott a lehetőség, hogy gólokat lőjön a Barcának. Annak a Barcának, amelynek a védelmét gyakran éri kritika mostanában. Tény, hogy rengeteg gólt beszedtek, ráadásul most még a védelem is szellős lesz. Vagy talán jobb kifejezés az, hogy tartalékos. A Valencia pedig rendre gólt lő a gránátvörös-kék alakulatnak, legyen az bajnoki, vagy kupameccs.

Jó hír ugyanakkor a Barca háza táján, hogy Afellay egy-két héten belül már akár pályára is léphet, és Keita is munkába állt az ANK után. Busquets és Adriano könnyített edzéseket végeztek csütörtökön, ők kisebb sérülést szedtek össze, de ha szükség van a játékukra, akkor ott lehetnek a kezdőben.

Elöl viszont minden a legnagyobb rendben a katalánoknál. Ráadásul Messi a 200. bajnokiját ünnepli este, így biztosan egy gólzáporps gálameccsel szeretne ő is ünnepelni. Társai, Iniesta, Xavi, Fabregas, Sanchez lehetnek, Xavi játéka kérdéses egyelőre.

Az biztos, hogy aki ezt a meccset választja este, az egy percig sem fog unatkozni. A hazaiak 3-4 gólt biztosan lőnek, és a Valencia is jó eséllyel pályázik egy-két találatra. Tippünk 3-1, de ha netán kilencven perc után 4-2-t mutat az eredményjelző, akkor sem fogunk szomorkodni.

Jó szórakozást, és sok sikert a tipphez!


Címkék: sportfogadás, tipp,