Napi tippajánló: Euroleasing Sopron - Fenerbahce

2012-01-11
A mai nap folytatódnak a női Euroliga küzdelmei. A Sopron pedig talán a mezőny legerősebb csapatát, a Fenerbahcét látja vendégül. Tavaly Törökországban 91-60 arányban nyert a Fener, jó lenne visszavágni azért a 31 pontos zakóért. Esélyekről, reményekről, és úgy a meccsről általában írunk pár sort a továbbiakban.

Euroleasing Sopron – Fenerbahce
Női Euroliga

Tipp: 148 pont fölött
Odds: 1.85
Iroda: expekt
Kezdés: ma 18:00

A Sopron csapatával történt egy két dolog a téli szünet alatt, de ezek közül is kiemelkedő hír volt, hogy a klub anyagi okokra hivatkozva kénytelen volt megválni Krivacevic Tijana-tól, aki Spanyolországban folytatja egy ideig. Érkezett a klubhoz Németh Bernadett, de ő köztudottan nem Krivacevic pótlását fogja megoldani, őt nem palánk alatti játékáért szeretjük.

Szombaton két alapemberét nélkülözve a Sopron Cegléden hozni tudta a kötelezőt. Ez nem volt meglepő eredmény, de az elmondottak alapján van még mit csiszolni a Sopron játékán. Németh sem illeszkedett még be teljesen, így Székely Norbert is kiemelte meccs után, hogy rengeteget kell még dolgozni, hogy gördülékeny legyen a játékuk. Ma lehet bizonyítani Európa egyik legerősebb csapata ellen. A Fenerbahce mindenféle szempontból kiemelkedő klubja az Euroligának, a törökök rengeteg pénzt áldoznak a kosárlabdára. Mind a válogatottak, mind a klubcsapatok óriási fejlődésen mentek át. A Fenerbahce erejéről csak annyit, hogy egyedül ők veretlenek a női Euroliga mezőnyében, nyolc meccsükből mind a nyolcat megnyerték.

A Fener a török pontvadászatot is vezeti 11-1-es győzelem/vereség mutatóval. Január ötödikén a Botas ellen 89-72 arányban tudtak nyerni. A török sztárcsapatra jellemző, hogy sokkal jobban szeretnek támadni, mint védekezni. A Botas hatodik a török pontvadászatban, negatív mérlegű csapat, mégis képesek voltak 72 pontra McCoughtry-ék ellen. A Fener játékosai inkább a támadásokra összpontosítják az energiákat, a védekezésük nem igazán hatékony. Viszont a 8-0-s mérleg önmagáért beszél. Mondhatnánk, hogy azért nem védekeznek olyan nagy elánnal, mert úgyis túldobnak mindenkit. Megfigyelhető volt náluk, hogy kisebb csapatok is képesek akár 75-80 pontra is ellenük, csak kapnak rá 90-95-öt ....

A Botas ellen Georgios Dikeoulakos mester nem igazán pihentette a nagyokat, hisz McCoughtry és Taylor is 34-34 percet töltött a parketten. Taylor nem is tétlenkedett 9/11-et hozott mezőnyből, és 30 ponttal zárt. De mellette még a kezdőötösből mindenki eljutott legalább 10-ig, a padról pedig Matovic is elérte a 11 pontot, így esélyt sem adtak ellenfelüknek.

A Sopron ma legfeljebb megszorítani tudja a Fenert, megverni aligha. Persze a sportban minden előfordulhat, de ahhoz ma a lányoknak valami csodaszámba menő teljesítmény kell. A valószínű végkimenetel sajnos az, hogy a törökök ma is nyernek, de azért nem lesz annyira könnyű dolguk. Tavaly 91-et szórtak, ami ma is összejöhet, ha Taylorék nem szórakozzák el a találkozót. Sajnos ez nem jellemző rájuk, nem véletlenül nyerték eddig minden meccsüket. Rengeteg pontot dobnak a törökök, palánk alatt szinte megállíthatatlanok. Mivel már Krivacevic sem játszik nálunk, Horti Dórára még nagyobb teher hárul. A törököknek 4-es és 5-ös poszton van legalább négy, két méter közeli klasszis játékosa, velük nagyon nehéz bármit is kezdeni. Ha egyikőjük leül pihenni, jön egy másik, aki ugyanazt a minőséget hozza, ráadásul pihent is.

Úgy nézzük ezt a meccset, hogy a hazaiaktól az is szép lenne, ha 10-en belül tudnának maradni. A tavalyi meccshez képest az is óriási előrelépés lenne. Az biztos, hogy a vendégek saját játékukat fogják játszani, tőlük minden negyedben lehet 20 pont körül várni. A mieink pedig ha nem fognak ki nagyon rossz dobóformát, 70 pontig el kell jutni a lányoknak. Őket is motiválja, hogy a világ legjobb játékosai ellen játszanak, mindent meg fognak tenni, hogy szoros meccset játszanak a Fenerbahcéval.

Sokpontos, szórakoztató meccsre kell számítani, aki szereti a női kosárlabdát, annak ez a meccs kihagyhatatlan.


Sok sikert mindenkinek, és hajrá Sopron!

Címkék: sportfogadás, tipp,