Napi tippajánló: Espanyol-Racing Santander

2012-03-19
A spanyol Primera Divisionben az Espanyol és a Racing zárja le a 27. fordulót. A hazaiak a 10. helyen állnak, egy jó hajrával még odaérhetnének az EL indulást érő 1-7 hely valamelyikére. A Racing viszont kutyaszorítóban van, jelenleg csak a 18. a santanderi együttes.

Espanyol-Racing Santander

Tipp: 6.5 lap fölött
Odds: 1.83
Iroda: bet365
Kezdés: ma 21:00

Mindkét csapatnak van miért küzdeni, és épp ezért lesz ez jó meccs annak ellenére, hogy nem elit csapatok találkozója a mai. Ha a katalánok nyernek, akkor a 10-ről a 6. helyre ugranának, ami ugye már EL indulást ér. Otthon az Espanyol igen kellemetlen ellenfél, nem szívesen veszítenek pontot az Estadi Cornellá-El-Prat-ban.

Az Espanyolról tudni kell, hogy az egyik legkellemetlenebb csapat a ligában. Nem riadnak vissza durvaságoktól a srácok, foggal-körömmel védik a hazai pályát. Főleg a nagy rivális Barcelona focistáit szokták összerúgdosni, nem is ízlik Messiéknek, amikor az Espanyollal játszanak. De egyik csapat sem szívesen játszik velük, alattomos egy társaság, az holtbiztos. Legutóbb négy lapot gyűjtöttek a Vallecano ellen, amikor 5-1-re tudtak győzni, de a Real elleni 0-5 alkalmával is begyűjtötték a négy lapot a srácok.

A Racingot sem kell félteni, amikor a sárga lapok kerülnek szóba. Legutóbb a Barca elleni meccsen hatan sárgultak be, ami ugye több, mint a csapat játékosainak fele. A Rayo ellen három sárga mellett Tono egy pirosat is kapott, ami ugye a tipp szempontjából duplán számít.
Ez a tipp azért is tűnik jónak, mert két eléggé keményen, helyenként durván játszó csapat meccsét pont egy olyan játékvezetőre bízták, akinek lételeme a lapok osztogatása.

A mai találkozót Carlos Velasco Carballo fújja, aki az utolsó hat élvonalbeli meccsén 7,8 sárga lapot osztott ki átlagban, de a hat mérkőzést tekintve csak egy alkalom volt, ahol nem került elő a ’red card’ vagy ahogy a spanyolok mondják ’tarjeta roja’.

Velasco Carballo nem szívbajos. Márpedig ez a két csapat bőven kínál majd olyan alkalmakat, hogy Carballo a zsebéhez nyúljon. A rekordja egyébként a március 3-ai Barcelona-Gijon meccshez köthető, ott 12 sárga lap mellett egyszer a pirosat is felmutatta a derék spanyol. Ha lehet ilyet mondani, akkor a jó öreg Carlos formában van, és nála a hét lap igencsak megugorható szint.

Talán ez a nap tippje, egy próbát mindenképp megér. Ha Carballo belelendül, ott nincs megállás!

Sok sikert a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,