Napi tippajánló: Elefántcsontpart - Burkina Faso

2012-01-26
Az Afrika Kupán ma is két meccset rendeznek, a B jelű kvartett két újabb találkozójára kerül sor. Angola Szudánnal, míg Elefántcsontpart Burkina Fasoval találkozik, ha az időjárás nem szól közbe. Szudán és Burkina Faso még pont nélkül áll, így ennek a két csapatnak vereség esetén véget ér a torna!

Elefántcsontpart – Burkina Faso
African Cup of Nations

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 2.50
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:00

Az első meccsen Elefántcsontpart nyögvenyelősen ugyan, de megnyerte a nyitómeccsét 1-0-ra Szudán ellen. Nem játszottak jól, könnyen megkaphatták volna az egyenlítő gólt, de Szudán a kevés lehetőségét elpuskázta, így pont nélkül állnak. Ugyanúgy, mint az elefántok mai ellenfele, Burkina Faso.

Burkina Faso Angolától szenvedett 2-1-es vereséget, de a mutatott játékuk meggyőzőbb volt, mint például Szudáné. Burkina Faso játékosainak ezen a meccsen minimum egy pontot kell szerezni, hogy maradjon esély a továbbjutásra. Nem lesz könnyű, az elefántokat a végső győzelemre is esélyesnek tartják.

Az nagyon valószínű, hogy Drogbáék lőnek gólt. Az lenne a meglepetés, ha csak egyszer találnának be. Szudán elleni meccsükön 13 alkalommal lőttek kapura, ami nem egy rossz szám, de mindössze kétszer találták el a ketrecet. Abban Burkina Faso nem reménykedhet, hogy Kalouék megint ennyiszer célt tévesztenek. Ugyanakkor Szudán is kísérletezett 11 alkalommal, ami azt jelenti, hogy lehet focizni az Elefántok ellen. Ma Pitroipáéknak nemcsak lehet, kötelező is. Mint már említettük, nekik pont, vagy inkább pontok kellenének. E két csapat jól ismerheti egymást, hisz a 2010-es tornán is egy csoportba kerültek. Ott 2010-ben sikerült a bravúr Burkina Faso válogatottjának, 0-0-s döntetlent értek el az elefántok ellen. Igen ám, de az nyitómeccs volt, ott az X egyik csapatnak sem volt akkora tragédia. Itt a második körben viszont már nincs alibizis, tolni kell, ami a csövön kifér.

Elefántcsontpart góljára óriási összegekkel lehetne fogadni. Drogba, Kalou, Gervinho fémjelezte csatársor rohamozza majd Diakite kapuját. Burkina amúgy nem játszik defenzív focit, 4-2-3-1-es felállásuk is azt sejteti, hogy nem védekezésre rendezkednek be. Angola ellen is támadtak becsülettel, de sokszor a szerencse nem állt melléjük. Azon a találkozón 8-1-volt a szögletarány Burkina Faso javára, tehát akartak ők, de csak egy gólra futotta. Ha többre nem is, egyre ma is jók lesznek. Az Elefántoknál hiába vannak nagyobb nevek, a védelmük sebezhető! Márpedig ha ezen a meccsen a zöld-pirosak nem találnak be, csomagolhatnak, és mehetnek haza.

Szórakoztató meccs lesz, és az csak jót tesz a találkozónak, hogy Burkina Faso játékosainak támadni kell! Lüktető játék várható, és egy-egy gól mindkét oldalon.

Sok sikert, és jó szórakozást a meccshez!


Címkék: sportfogadás, tipp,