Napi tippajánló: Elefántcsontpart - Angola

2012-01-30
Az Afrika Kupán a B csoportban ma eldől, hogy mely két csapat léphet tovább az egyenes kieséses szakaszba. Elefántcsontpart már biztosan továbbjutott, Angola és Szudán pedig még izgulhat. Angola válogatottjának ma elég egy döntetlen, Szudánnak viszont nyernie kell, és szurkolni, hogy Elefántcsontpart megverje Angolát!

Elefántcsontpart-Angola
African Cup of Nations

Tipp: 2.5 gól alatt
Odds: 1.57
Iroda: bet365
Kezdés: ma 19:00

Elefántcsontpart válogatottja eddig nem igazán izzadt meg a tornán. Két habkönnyű meccsen vannak túl, igazán nagy erőfeszítés nélkül hozták a meccseiket. A bemutatkozó, első mérkőzésükön Szudán válogatottját verték 1-0-arányban, ahol tényleg csak a minimumot hozták. Annyira visszavettek, hogy a végén Szudán majdnem egyenlíteni tudott, de a szerencse az elefántokkal volt. Második meccsükön már jobban figyeltek, Kalou gyors góljával megszerezték a vezetést, és végig magabiztosan fociztak. A hajrában Koné öngóljával kialakult a 2-0. Két meccs, két győzelem, jobb aligha kell. Az elefántok gólt sem kaptak, pedig Burkina Faso kísérletezett becsülettel!

Angola sem szerepelt rosszul eddig! Egy győzelmük mellett van egy döntetlenjük is, ami azt eredményezi, hogy ma Elefántcsontpart ellen egy pont is elég a továbbjutáshoz. Angola biztosan a legjobbjaival áll fel, és főleg a védekezésre fog koncentrálni. Nem lehet tudni, Drogba, Kaluo, vagy Gervinho kezd-e, de talán angola jobban járna, ha ők kezdenének. Ők ugyanis nem hajtanának annyira, őket nem fűtené a bizonyítás vágya. Róluk mindenki tudja, hogy világsztárok, nekik már nem kell bebizonyítani semmit!

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a döntetlen mindkettejüknek jó. Mindkét válogatott megerősített védelemmel játszik, hátul nagyon fognak koncentrálni a srácok, hogy ne kapjanak gólt. Elefántcsontpartnak is jól jön, hogy egy nyugodt, izgalommentes meccset játszhatnak, rá tudnak pihenni a nyolcaddöntőre a játékosok. Angolának is jól jön, hogy nem kell megverniük Elefántcsontpart csapatát, és a sorsolás is kedvezően alakult, hogy az utolsó meccsen találkoznak a narancsmezes alakulattal.

Angola is nagyon fog vigyázni, hogy ne kapjanak gólt. Szudán ellen háromvédős rendszerben játszottak, most ezt aligha fogjuk tőlük látni. Egész biztos, hogy négyvédős rendszerben játszanak, sőt a középpályán is is inkább védekező típusú játékosok kapnak szerepet. Egy 4-2-3-1 a legvalószínűbb, de Manucho és Flavio is rengeteget fog visszafelé besegíteni. Angola nem fog fejetlenül menni előre a győzelem érdekében, nem fognak kinyílni hátul, kockáztatva, hogy Elefántcsontpart gólt szerez. Az is benne van ebben a meccsben, hogy 0-0 lesz a vége!

A Gosso-Bamba-Touré-Tiené féle narancsmezes védelem eddig nagyon stabil. Angola pedig nem fog fejetlenül támadni, ők is vigyázni fognak hátul, hogy gólt ne kapjanak. Könnyen kialakulhat egy jó unalmas meccs, ezt kár tagadni. Volt pár gólgazdag meccs az Afrika Kupa meccsei közt, de nagyon valószínű, hogy ez a mérkőzés nem fogja javítani a gólátlagot!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,