Napi tippajánló: Denver Broncos - Pittsburgh Steelers

2012-01-08
Tegnap, illetve közép európai idő szerint ma hajnalban már lejátszottak két Wild Card meccset az NFL-ben, ma újabb két parázs csata vár ránk. Az Atlanta Falcons a New York Giants csapatával találkozik, a Denver Broncos pedig a Pittsburgh Steelers együttesét látja vendégül.

Denver Broncos – Pittsburgh Steelers
NFL - Wild Crad

Tipp: Pittsburgh -5.5 pont
Odds: 1.48
Iroda: bet365
Kezdés: ma 22:30

A Denver Broncos az idei év legfurcsább csapata, ez nyugodtan kijelenthető. A szezon első felében csak bukdácsoltak, vereség vereséget követett. A csoportban a Raiders, a Chiefs, és a Chargers is esélyesebb volt a play off-ra, egészen addig, amíg Kyle Orton helyét nem vette át Tim Tebow! A Broncosnál bejött az irányítócsere, Tebow öt meccset nyert sorozatban a Denvernek. Alig egy fél szezont húzott le kezdő irányítóként, de a sajtó így is annyit foglalkozik vele, hogy az egész elképesztő. Szinte nem volt olyan hét, hogy az NFL hivatalos oldalán ne vele találkozzunk először. Adott is rá okot bőven, rövidke pályafutása során már négy negyedik negyedes ’come back’ fűződik a nevéhez, amit az amerikaiak, csak Tebow Time-ként emlegetnek. Volt olyan meccse, ahol mindössze két sikeres passza volt, mégis nyertek. Felfoghatatlan győzelmek jelezték, hogy megérkezett az amúgy igencsak vallásos Tebow. De az utóbbi időkben az imák már nem halgatattak meg, a Denver igazi mélyrepülésben van.

Az ellenfelek kiismerték a Broncos játékát, és valljuk be, nem volt nehéz. Csak futnak, futnak, futnak… Hol play action után, hol direkt, hol az RB, hol maga Tebow. A Denver csak fut, és azért az NFL-ben ezt eladni minden meccsen egészen lehetetlen. Legutóbb már az NFL egyik leggyengébb csapata (elnézést a Chiefs szurkolóktól) is megverte őket…

Tény, hogy megfordított már pár meccset Tebow ebben a szezonban, de azt mindenki elfelejti, hogy olyan védelme van a Broncosnak, hogy az ellenfél támadósorát kevés ponton tudta tartani, és nem ritkán a védelem csinált pontokat. Az amerikai sajtó még ezeket a szituációkat is úgy állította be, mintha Tebownak bármi köze lett volna hozzá. Volt meccs, ahol megpróbálkozott passzolni, annak négy turnover lett a vége. Márpedig egy play off meccsen egy labdaeladás is sok, négy már egyenesen öngyilkosság. Ezt egy csapat sem bírja el, főleg nem a Denver!

Az NFL-ben minden megtörténhet, de csodaszámba menne a Broncos továbbjutása. A Steelers Ben Roethlisbergerrel a soraiban sokkal komplettebb támadójátékra képes, és ami fő, sokkal hatékonyabb is. Ez a Broncos kipukkani látszik. Ha a Steelers nem fog ki valami extra rossz napot, simán elverik a Denvert. Lehet, ezzel az állítással sokan vitatkoznának, de ész érveket felhozni ezen állítással szemben elég nehéz. Egy olyan csapat, amelynek az irányítója nem tud passzolni, nincs helye a play off-ban. A Borncos szerencséje, hogy idén a másik három csoportellenfele is nagyon gyenge szezont futott.

Talán megússza a nagy verést a Boncos, de nagyon valószínű, hogy nem tud 10-en belül maradni. A Pittsburgh bármely csapat ellen képes 20-25 pontra, a Broncosnak pedig a 10 is nehezen jön össze mostanában. Mindkét csapatnak jó védelme van, de amíg a Steelers támadósora képes lesz pontokat feltenni a táblára, addig a Tebow vezette denveri támadóalakulat csak szenvedni fog. Már csak azért is, mert a Steelers futás elleni védelmi a legjobbak közt van! Ellenük futni, és csak futással meccset nyerni teljességgel kizárt!

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,