Napi tippajánló: Denver Broncos - Kansas City Chiefs

2012-01-01
Az NFL-ben a 17. játékhéten az utolsó fordulóra kerül sor. Holnapra már ismert lesz a play-off mezőnye. Jó pár csapat igazi tétmeccset játszik még az utolsó héten, de akiknek semmi esélyük a rájátszásra, azok sem fogják ingyen adni a bőrüket. Az amerikai foci kontaktsport, itt nem lehet alibizni. Ez az a liga, ahol minden egyes meccset ugyanolyan komolyan vesznek a csapatok.

Kansas City Chiefs – Denver Broncos
NFL

Tipp: 37.5 pont fölött
Odds: 1.90
Iroda: bet365
Kezdés: ma 22:15

Az AFC West-ben még két csapat juthat a play off-ba. Az egyik az Oakland Raiders, a másik pedig az a Denver Broncos, amely a Kansas City-vel játszik élet-halál meccset. A továbbjutás kulcsa a Chiefs együttesének kezében van, ha nyernek, akkor a Raiders meccsétől függetlenül továbbjutnak.

A Broncos csapatának idénye elég fura. a szezon elején csak vereségek egymás után, ahogy az amerikai mondja, csak az ’L’ betűk gyűltek. Aztán Kyle Orton helyén egy edzői döntés után a kezdőcsapatban találta magát Tim Tebow, és jöttek a győzelmek. A Broncos lett az a csapat, amely címlapokra került, Tebow lett az az ember, aki többet szerepelt, mint Tom Brady, vagy Rodgers. A ’tebowing’, vagy  ’Tebow time’ kifejezések minden egyes amerikai állampolgárnak ismerősek voltak. Igazi csodát csinált Tim Tebow. Senki sem gondolta, hogy a Broncossal még számolni kell az AFC-ben, aztán az utolsó fordulóban ott tartunk, hogy ők a csoportgyőzelem legnagyobb esélyesei.

Minden szép és jó volt, de az utolsó két fordulóban a Denver már nem tudta azt hozni, amit mutattak Tebow első meccsein. A csapatok kezdték kiismerni a Broncos játékát. Nem volt nehéz, hisz Tebow-val a csapat egy futógéppé alakult át, csak akkor passzoltak, ha feltétlenül muszáj volt. a Broncos jelenlegi kezdő QB-je amilyen jól fut, olyan gyengén passzol. Az elmúlt fordulóban a Bills ellen próbálták erőltetni a passzjátékot, de annak négy INT lett a vége, és bődületes nagy zakó. Egy biztos, ha a Denver ma nyerni akar, vissza kell térniük az alapokhoz, és futni, futni, futni… Tebow a liga leggyengébben passzoló irányítója, átadásinak megközelítőleg 40%-a sikeres, ami az NFL-ben nagyon-nagyon gyengének számít. Ez a srác nem tud passzolni, ne szépítsük!

A meccsnek van pikantériája, ami a tipp szempontjából talán előnyös lehet. A Broncos kezdő irányítója a szezon első meccsein az a Kyle Orton volt, aki jelenleg a KC Chiefs kezdő QB-je. Abban biztosak lehetünk, hogy Orton mindent meg fog tenni azért, hogy borsot törjön volt csapata orra alá. Ahogy a cseréje, Tim Tebow elkezdte hozni a Denverrel a győzelmeket, Orton feleslegesség vált, és a Chiefs egyből lecsapott rá. Ugye ott Cassel megsérült, szüségük volt egy olyan irányítóra, akit egyből a mélyvízbe lehet dobni. A Kansas-nek is jól jött a vérfrissítés, Ortonnal jobban megy nekik, mint ment Cassellel. Egyedüli csapatként a ligában sikerült legyőzniük a Green Bay Packerst, ami szinte csodaszámba ment Amerikában. Senki sem gondolta, hogy a rengeteg sérülttel rendelkező Chiefs akárcsak megszorongatja a sajtfejűeket. De így történt, és azt a sikert csakis maguknak köszönhetik! Óriási tett volt ez részükről, hisz a Packers sem előtte, sem utána nem talált legyőzőre.

Igazi parázs csata várható ma este. Ha Tebow a rájátszásba vezeti csapatát, újra a Broncosról fog szólni minden a tengerentúlon. Nyerniük kell, a szezon legfontosabb meccse lesz ez a mai. A Denver játékosai mindent meg fognak tenni, hogy megverjék a Kansast, ebben biztosak lehetünk. Ha működik majd a futójáték, és Tebow nem adja el a labdát, akkor nagyon jó esélyük van a győzelemre. Orton, és a KC viszont azon lesz, hogy ez ne sikerüljön. Mivel a Chiefs kezdő running back-je, Jamal Charles sérült, így ők elsősorban a passzjátékkal fognak operálni. Furcsa, hogy Denverben is vannak jó elkapók, Orton mégis valamiért Kansasben sokkal jobb teljesítményre képes. Azt se felejtsük el, hogy a Chiefs csapatán nincs nyomás, ők tét nélkül játszhatnak. Nincs teher a játékosokon, és ez nagy előny. Felszabadultan játszhatnak, de ez nem azt jelenti, hogy nem teszik oda magukat. Ez abban mutatkozik meg, hogy olyan játékokat is hívnak majd, amit igazi tétmeccsen nem mernének megkockáztatni. Orton biztosan bepróbálkozik majd egy-két mélyebb passzal. Márpedig a KC passzjátéka sikeres lesz, akkor lesz tere a futójátékosoknak is.

Az irodák 37.5-re tették a line-t, ezt hozhatják a csapatok a vártnál simábban. Tény, hogy a Broncos elsősorban a védelmének köszönheti a feltámadását, de az utolsó két meccsük eredménye adhat okot az aggodalomra. Azt még meg lehet bocsátani, hogy a Brady-vel felálló Pats 41 pontot csinált ellenük, de azt már nehezen magyarázzák, hogy a lesajnált Bills hogy jutott el 40(!) pontig ellenük. Ezen meccsek fényében a Kansas is eljuthat 25-30 pontig, a Broncosnak pedig egész egyszerűen kötelező pontokat gyártani, és kockáztatni, mert ha ők kikapnak, a Raiders pedig nyer a San Diego ellen, akkor ugrott a rájátszás. Ezt pedig aligha szeretnék egy ilyen feltámadás után!

(Elnézést, ha Tim Tebow neve a kelleténél többször szerepelt, de a tengerentúlon is így van ez. Ma kiderül, hogy mekkora hős ő valójában. Most jött el a Tebow Time ideje!!! )

Sok sikert mindenkinek a tipphez.

Reméljük, hogy 2012-ben is olvastok majd, mi minden nap itt leszünk!

Boldog Új Évet Kívánunk minden egyes olvasónknak!

Címkék: sportfogadás, tipp,