Napi tippajánló: Dánia - Spanyolország

2011-12-18
Ma ér véget Brazíliában a 2011-es női kézilabda világbajnokság, ahol a döntőt Norvégia és Franciaország játssza. A bronzmeccsen is két európai csapat fog küzdeni, a dán lányok a spanyolokkal csapnak össze, érdekes, és remélhetőleg izgalmas találkozón.

Dánia – Spanyolország
Női kézilabda VB –bronzmérkőzés

Tipp: Spanyolország +1.5 gól
Odds: 1.58
Iroda: bet365
Kezdés: ma 17:30

Ez nemcsak két válogatott, de két stílus összecsapása is. Abban megegyezik a két csapat, hogy nagyon agresszív védekezésből indulnak ki, ez alap mindkét oldalon. Jan Pytlick válogatottja, ez a megfiatalított dán csapat amíg friss volt, nagyon szépen játszott. Dinamikusan, kevés hibával. De ahogy haladtunk előre a tornán, úgy lettek egyre fásultabbak, egyre több hiba csúszott a támadásokba, a leindításoknál is sok pontatlan passz jött össze, ami mind-mind labdaeladáshoz vezet. Az elődöntőben öt góllal kaptak ki a franciáktól, egyedül Jörgensen volt dicsérhető dán oldalon. Az addig sokat betliző átlövő hét gólig jutott, Fisker lőtt még négyet, de a többiek nem nagyon tudtak felnőni a feladathoz. Troelsennek is volt még három gólja, de ő nagyon pontatlanul játszott, rengeteg támadást elszórakozott. Pedig a dánok előtt ott volt az esély, Pineau ugyanis a meccs elején megsérült, és nem lehet ott a döntőben sem a franciáknál. Ez a fiatal dán együttes nagyon elfáradt a torna végére, ez szemmel látható.

A dánok ellenfele az a spanyol válogatott lesz, akik az elődöntőben Norvégiától kaptak ki, szintén elég simán. 30-22 lett a vége, csak a meccs egyes szakaszaiban nőttek föl a norvégokhoz, de ez kevés volt. A híresen agresszív spanyol védekezés most nem volt annyira kemény. Amikor átálltak 5-1-es nyitott védekezésre az ibériaiak, kicsit megzavarták Breivangékat, de ekkor jött beállóba Löke, és a nyitott védelem rákfenéje, hogy a beállót könnyebben meg tudták játszani. A Győr légiósa el is jutott hét gólig, ráadásul még 2-3 hétméterest is kiharcolt, ahogy azt már megszokhattuk tőle. A második félidő elején még egyszer, utoljára megpróbáltak visszakapaszkodni a spanyolok, ott vagy 5-6 percig elég jól tartották a norvégokat, de támadásban nem ment nekik igazán. Lunde nagyon jól védett, ilyen kapusteljesítmény mellett pedig szinte lehetetlen küldetésnek bizonyult a fináléba jutás, nem is sikerült nekik.

A bronzmeccsre azt szokták mondani, hogy két csalódott csapat találkozója. Ebben az esetben talán nincs így, hisz két viszonylag sima elődöntőt bukott el ez a két csapat. Ha egyik, vagy másik válogatott egy utolsó másodpercekben kapott góllal marad le a döntőről, akkor talán joggal lehetne szomorú. Ez két azonos szinten lévő csapat, akik eltérő stílusban játszanak, de azért csak elődöntőig jutottak mindketten. Ezen a találkozón is az fog dönteni, hogy ki hibázik kevesebbet. Márpedig a hiba lehetősége sokkal jobban benne van a dánok játékában az elődöntők alapján. Emlékezhetünk rá, már Japán ellen is pengeélen táncoltak, holott a fogadóirodák 7-8 gólos dán sikerre számítottak. A legnagyobb fegyverük sem sül már annyira, a leindításokba rengeteg hiba csúszik. Még így is ebben bízhatnak az északiak, mert felállt fal ellen iszonyatosan nehéz dolguk lesz Fiskeréknek. Arra sincs garancia, hogy Jörgensen megint megtáltosodik, korábban nem volt rá jellemző, hogy hétgólos meccseket hoz össze. A spanyol csapat rutinosabb játékosokból áll, talán jobban el fogják bírni a terhet, ami ezzel a meccsel jár. Nagyon szimpatikus a dán válogatott, Pytlick remek munkát végez, de kell nekik még egy-két év, mire igazán ütős csapat lesz ezekből a fiatal lányokból.

Szoros meccsen egy-két gólos spanyol sikerre lehet számítani, a bet365 által kínált +1.5-ös hendikeppel bebiztosítva pedig elég jó tippnek tűnik.

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,