Napi tippajánló: Csehország - Portugália

2012-06-21
Végre elérkezett az EB egyenes kieséses szakasza! Az első negyeddöntőben Csehország legjobbjai Portugália válogatottjával mérkőznek meg. A bukiknál Ronaldoék továbbjutása 1.35-ös odds-szal fizet, de mi nem zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy a csehek meglepetést okoznak!

 

Csehország-Portugália

Tipp: mindkét csapat lő gólt

Odds:2.00

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

A két ország válogatottja az utóbbi években csak EB-ken találkozott. 1996-ban a csehek 1-0-ra nyertek, legutóbb 2008-ben viszont a luzitánok bizonyultak jobbnak, és 3-1 arányban diadalmaskodtak. Egy jó kis négygólos találkozót megint szívesen megnéznénk, és van is rá esély, hogy nem maradunk gólok nélkül.

Portugália Ronaldo vezérletével, a németek elleni zakó után megverte a dánokat 3-2-re, és a hollandokat is 2-1-re. Ami egyből látszik, hogy mindhárom csoportmeccsén kapott gólt Portugália, és nem lesz ez másként ma sem. Egyénileg jók a portugál védők, jól szűr a középpálya is, de valami porszem mindig belekerül a gépezetbe. Kódolva van ez a portugálokban, és nem egyszer szenvednek emiatt. Hátul nem képesek hiba nélkül lehozni a meccseket. Emlékezhetünk, kaptak ők nem egy gólt például Izlandtól, de volt olyan meccsük a közelmúltban, amikor Ciprustól kaptak négyet! Ráadásul Bentonál Ronaldo a maga ura, azaz ha akar visszamegy védekezni, ha nem akar... -na akkor van a baj.

Ez kétélű fegyver. Ha CR elöl marad, és nem húzódik vissza, nem követi az emberét, akkor a csehek máris emberfölényt alakítanak ki a portugál kapu előtt. Igaz, hogy Rosicky nem lesz, de láthattuk Pilarékat a lengyelek ellen, egyáltalán nem hiányzott Rosicky. Jiracek, Pilar, Plasil és Kolar féle középpálya elég jó ahhoz, hogy többször gondot okozzon Meireleséknek. Sőt, ha lendületből tudnák rávezetni például Bruno Alvesre a labdát, őt egy-egyben a csehek simán verhetik. Neki inkább a fejjátéka az, amiért a csapatban van, a földön a gyors, jól cselező csehek könnyen megforgathatják.

Portugália góljára pedig a legfőbb indok maga CR7. A németek és a dánok ellen még csöndben volt, Hollandia ellen viszont kétszer is betalált. Ronaldot aligha kell bemutatni bárkinek is, remek rúgótechnikája van, bárhonnan, bármilyen szituációból képes gólt lőni. Nani a másik veszélyforrás, aki eddig góllal nem, gólpasszokkal annál inkább segítette csapatát. Ráadásul a padon is remek támadók vannak, Bento pedig jó érzékkel cserélt eddig. Egy fáradtabb védelem ellen Varela vagy Olivera jobb eséllyel száll harcba, mint az addig őket fárasztó Postiga.

A meccs esélyesei előzetesen Portugália, de náluk benne van, hogy rúgnak is, kapnak is. Jó példa erre mindhárom csoportmeccs, még a németek elleni is! Ne feledjük, Neuernek kétszer is mákja volt, és a kapufa segítette ki a németek hálóőrét. Igazi adok-kapok meccs várható, ahol legalább egy-egy gólt mindkét csapat összehoz!

Címkék: sportfogadás, tipp,