Napi tippajánló: Csehország - Japán

2012-06-29
Sorsdöntő meccs előtt a cseh és a japán hölgyek az ankarai olimpiai selejtező tornán. Amelyik együttes nyer, az kijut Londonba, a vesztes csapat pedig további meccseket játszik majd a maradék továbbjutó helyért.

 

Csehország-Japán

Tipp: Csehország

Odds: 1.10

Iroda: bet365

Kezdés: ma 15:45

 

Csehország és Japán női válogatottja nincs azonos szinten! Japánban rengeteg pénzt ölnek a női kosárlabdába, próbálják fejlesztgetni a ligát, és populárissá tenni a sportot. Szeretnék, ha a női kosárlabda is felzárkózna a röplabda szintjére. (Azt már csak zárójelben, hogy fociban világbajnok a japán válogatott, és kéziben sem rosszak Ázsia szinten)

De hiába a pénz, hiába visznek oda rengeteg szakembert Európából, vagy az USA-ból, pénzért magasságot nem lehet venni. A japán lányok ugyanis posztonként 10-15 centivel alacsonyabbak, mint a csehek. Ezt talán ki tudnák küszöbölni honosítgatásokkal, de ők abból főznek, ami van, és nem honosítanak le gyorsan 2-3 amerikai colos centert. Dicséretes hozzáállás, pedig elhihetjük, pénzük lenne rá.

Japán gyors játékot játszik, rengeteget futnak, de ez olykor, sőt elég gyakran hibákat szül, hisz próbálnak gyorsabban játszani, mint ahogy tudnak. Kintről rengeteget kísérleteznek, például egy felkészülési meccsen valósággal szétdobták a törököket, de ilyen azért szökőévente egyszer fordul elő.

 

Csehország nagyon remek csapat, tele kipróbált sztárokkal, Horakova, Kulichova, Viteckova, és olyan feltörekvő fiatalokkal, mint Elhotova, aki rendkívül komplett, ponterős játékosa a cseh válogatottnak. Ami pedig sokmindenről dönt majd, az a lepattanózás.

A pattanózás nagyon fontos dolog a kosárlabdában, és biztosak lehetünk benne, hogy Kulichova és Viteckova minden pattanót le fog szedni a japánok elől. Ez védekezésben, és támadásban is így lesz, rengeteg pontot dobnak majd második esélyből. Arról nem is beszélve, hogy ha Kulichova labdát kap a gyűrű környékén, akkor ő kosarat dob, hisz nincs rá embere a japán válogatottnak. Egy-két centiméter is sokat számít a gyűrű alatt, akkor mit mondjuk arra a 15-re...

 

Japán talán nem fog nagyon megégni, és ha itt kikap, még jó eséllyel pályázik arra az egyetlen maradék helyre, amelyért a mai párharcokban alulmaradó négy együttes száll harcba.

 

Nem egy nagy odds az 1.10, de ahhoz képest, hogy elméletileg nem mehet el, igencsak megéri nagy pénzzel megrakni Elhotováék győzelmét. Aki nem szeret nagyot kockáztatni, egy kombi szelvénybe bátran bedobhatja ezt a tippet, nem fog csalódni!

 

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,