Napi tippajánló: CSKA Moszkva - Real Madrid

2012-02-21
A Bajnokok Ligája keretein belül ma két meccset rendeznek. A Napoli a londoni Chelsea-t fogadja, a Real Madrid pedig Moszkvába látogat, ahol a CSKA csapatával mérkőzik meg. A madridiak dolga nem lesz könnyű, a BL-nek ebben a szakaszában egyik csapat sem szívesen utazik Oroszországba!

CSKA Moszkva – Real Madrid

Tipp: 3.5 gól alatt
Odds: 1,40
Iroda: expekt
Kezdés: ma 18:00

Igaz, hogy nálunk már kezd tavaszodni, de Moszkvában még kemény mínuszok vannak. A meccs időpontjára -7 Celsius fok várható, felhős égbolt, és a hóesést sem zárják ki az időjósok. Ehhez nincsenek hozzászokva a Madrid focistái, ilyen körülmények közt nem sűrűn lépnek pályára. De ha már pálya, akkor azt is meg kell említeni, hogy a Luzhniki Stadion műfüves borítással rendelkezik, ami szintén nem megszokott a Real focistáinak körében. Persze játszottak már műfüvön, tudnak is gyakorolni ilyen borításon, de mégsem ehhez vannak szokva. Itt a labda is máshogy pattan, mint természetes füvön, szóval ez sem a vendégcsapatot fogja segíteni.

A Királyiak nem néznek könnyű meccs elé. Di Maria ismét megsérült, alighogy visszatért, Lass el sem utazott a csapattal, így Xabi Alonso egész biztosan kezdeni fog. A legvalószínűbb, hogy az a tizenegy fog kezdeni, akik hétvégén pályára léptek. Külön érdekesség lesz Kaka játéka, ő köztudottan utálja a hideget. Amúgy sem most futja élete formáját, könnyen lehet, hogy csak egy fék lesz a csapatban (ismét).

De a brazilok, argentínok, spanyolok, portugálok is megegyeznek abban, hogy hidegben nem szívesen játszanak. Ők úgy lesznek ezzel a meccsel, hogy tudjuk le minél hamarabb, aztán a Bernabeuban majd rúgnak vagy négyet. Itt, az első mérkőzésen az lesz mindkét együttesnek a legfontosabb, hogy gólt ne kapjanak. Ezt a Moszkva aligha tudja kivédeni, de maximum 1-2 gólos hátrány valószínűsíthető.

A CSKA védelme talán a csapat legerősebb része, a két Berezutskij, Shennikov vagy Ignasevits válogatott szintű focisták. Masszív a Moszkva hátul, vigyázni fognak arra, hogy ne dőljön el a továbbjutás már az első meccsen. Tőlük maximum egy gólt lehet várni, hisz a korábbi CSKA ikon, Wagner Love hazaigazolt 10 millió € ellenében. Őt egy nigériai légióssal, Mussával próbálják pótolni. Ő remek kis focista, gyors, kétlábas, de a moszkvai tél az egy nigériai játékosnak sem az álma. Doumbia, vagy a japán Honda még az, akiktől lehet várni a gólt, de a Madrid vigyázni fog, hogy ne kapjanak gólt. Sokkal jobban ügyelnek majd arra, hogy hátul minden rendben legyen, mint egy középcsapat elleni spanyol bajnokin.

Ezen a találkozón a Madridnak is meg kell mutatni azt az arcát, amikor küzdeni kell, bele kell menni egy-egy elleni párharcokba. Ez nem az a meccs lesz, ahol Ronaldo ’one man show-t’ mutat be, itt összeszorított fogakkal kell küzdenie minden labdarúgónak hazai, és vendég oldalon egyaránt. Legrosszabb esetben –persze a tipp szempontjából- 1-2-es végeredmény születhet, de szerintünk 0-1, vagy 0-2 lesz az eredményjelzőn a lefújás pillanatában.

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,