Napi tippajánló: CF Valencia - Real Sociedad

2012-01-14
Ma, késő este a Valencia csapata a Real Sociedad együttesét látja vendégül az Estadio de Mestalla-ban. Unai Emery-ék hét közben a Király Kupában is továbbjutottak, ott a Sevillát sikerült búcsúztatniuk. Ma ismét a bajnokságban kell helyt állniuk a denevéreseknek, este kiderül, hogy sikerül-e.

CF Valencia – Real Sociedad

Tipp: Valencia
Odds: 1.44
Iroda: bet365
Kezdés: ma 22:00

Az kijelenthető, hogy a Barcelona és a Real Madrid után napjainkban a Valencia a legjobb spanyol csapat. Ezt hétről-hétre bizonyítják nekünk, de nincs megállás. Céljuk csakis a harmadik hely megszerzése, a két naggyal nem is lehet felvenni a versenyt. Eddig nagyon jó úton járnak, legutóbb amikor otthon játszottak, a Malagát sikerült megverniük 2-0 arányban. Azon a találkozón Soldado kétszer is eredményes volt, és ő talált be a Valencia kupameccsén is a Sevilla ellen. Soldado remek formában van, a kaput pedig mindig is érezte. De nemcsak a csatár van a toppon, minden Valencia játékos teszi a dolgát, és ez meglátszik a csapat teljesítményén.

Mai ellenfelük a Real Sociedad sokkal nehezebb helyzetben van. Jelenleg a 16. pozicíót fogalják el, de könnyen lehet, hogy vasárnap estére kieső helyen találják magukat. A bajnokságban az utolsó három meccsükön döntetlent játszottak, abból kettő gól nélküli volt. Valószínűleg ma is az lesz a céljuk, hogy megússzák kapott gól nélkül, és leginkább a védekezéssel fognak törődni. Ők is játszottak hét közben, a szintén elég gyenge Mallorca otthonában 6-1-es vereséget szenvedtek.
Az a 6-1 azt jelenti, hogy nem sebezhetetlen a Sociedad védelme. Ha behúzódnak saját kapujuk elé, nem létezik, hogy a hazaik 90 percen keresztül ne törjék át a védelmet legalább kétszer.

Azért hogy ne legyen minden rózsaszín, meg kell említeni, hogy a bombaformában lévő Soldado kihagyja a mai meccset, és a helyén Aduriz fog kezdeni. A középpályán jó esély van Pablo és Parejo játékára, ők ugyanis pihentebbek lehetnek a többieknél, hisz a Sevilla ellen csak csereként jutottak szóhoz. A védelemben ismét bevethető R. Costa, és az előzetesek szerint egyből a kezdőben találja magát ma este. De lényegében Soldadot kivéve mindenki játékra kész, persze a régebb óta sérült Canalest és Madurot kivéve. Hazai pályán bármilyen összeállításban lép pályára a Valencia, a céljuk csakis a három pont megszerzése lehet.

A Mestalla közönsége előtt mindent bele szoktak adni a Valencia focistái, így lesz ez ma is. Attól nem nagyon kell tartaniuk, hogy gólt kapnak, egyedül Agirretxe jelent veszélyt az ellenfelek kapujára. De idegenben 4-5-1-et játszik a Sociedad, a fiatal támadó nagyon magára lesz hagyatva ott elöl, semmi támogatást nem fog kapni a középpályásoktól, mivel azok inkább a védekezéssel lesznek elfoglalva.

A Valencia az elmúlt hétvégén ott hagyott két pontot a Villarreal otthonában, újabb ’botlás’ nem férbe bele, pláne nem egy kiesőjelölt csapattal szemben. A hazaik rúgnak 2-3 gólt, a vendégektől pedig már egy is sok lenne, elnézve az elmúlt hetekben mutatott játékukat.

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,