Napi tippajánló: CF Valencia - Levante

2012-01-19
A mai nap megrendezésre kerül a negyeddöntők utolsó párharcának első mérkőzése is, a CF Valencia a városi riválisát, a Levantét látja vendégül. Ezt érdemes lesz megnézni, itt egyik fél sem fogja félvállról venni a találkozót, azt a szurkolók nem bocsátanák meg kedvenceiknek!

Valencia-Levante
Copa del Rey

Tipp: Valencia
Odds: 1.44
Iroda: bet365
Kezdés: ma 21:30

Ami azt illeti, a denevéresek szimpatizánsai így is fel vannak bosszantva, hisz a csapatuk hétvégén arcpirító vereséget szenvedett. Nem a Barca, nem is a Real Madrid verte meg őket, hanem a Real Sociedad. Ráadásul a Mestalla gyepén zajlott mindez, több ezer hazai szurkoló zsebében kinyílt a bicska a meccset látván. Utólagos kommentekből azt lehetett kiszűrni, hogy ebben az idényben ilyen gyengén még nem játszottak a srácok! Ez alighanem igaz, hazai pályán gólt sem rúgva vereséget szenvedni nem jellemző erre a csapatra. Tudjuk be annak, hogy rossz napot fogtak ki, minden együttes életében megesik ilyesmi.

Kicsit boncolgatva még a Sociedad elleni találkozót, a Valencia vereségében Emery mester is benne van. Eléggé felforgatott csapatot küldött pályára, amely ezek szerint nem funkcionált. Eleve pihentette a csapat gólkirályát, azt a Soldadot, akik a Sevilla kapuját is bevette a Király Kupa visszavágóján. Nem játszott sem Jonas, sem Jordi Alba, sőt a védelemben is Dealbert kapott helyett, szóval koránt sem az ideális Valencia lépett pályára hétvégén. Jordi Alba egyébként felkeltette a Barcelona figyelmét, de egyelőre semmi konkrétum nincs az ügyben. Alba az nyilatkozta, szeret itt játszani, de az is biztos, hogy ha az embert a Barcelona hívja, nem fog nemet mondani. A profi világ ilyen, és ezen nem szabad meglepődni.

Ami biztos, hogy a mai meccsen Emery és csapata előnyt akar kiharcolni, és lehetőleg több gólos előnyt! Tanulva a hétvégi meccsből, biztosan nem fog kísérletezni, és a hadra fogható játékosokból a legideálisabb kezdőt küldi ma pályára. A hazaiak 4-5-1-es felállásban játszanak, ahol a középpályán Tino Costa és Banega lesz a szűrő-labdaszerző páros, előtte pedig Pablo, Jonas és Feghouli szerepeltetése a legvalószínűbb. Banega nemrég hosszabbított a csapattal, ami jó hír a denevéres klub szurkolói számára. Csereként Piatti, Parejo is szerepet kaphat, de az biztos, hogy Emery nem fog kísérletezni, pihentetni. Az előretolt ék pedig Soldado lesz, Adurizzal hétvégén is befürödtek. Nem lehet őt okolni a vereségért, nem igazán kapott használható labdákat, úgy pedig nehéz egy csatár élete.

A Valencia ellenfele a bajnokságban meglepően jól álló Levante gárdája. Jelenleg a Primera Divisionben pont mai ellenfelük mögött a negyedik helyen állnak, négy ponttal vannak lemaradva városi riválisuktól, de még mindig BL-t érő hely az övék! A Levante a spanyol élvonal csapatainak átlagéletkorát tekintve igazán előkelő helyen áll. Ha például a védelmüket nézzük, Javi Venta 36 éves, Juanfran 35, de Nano és Del Horno is túl van már a harmadik ikszen. A középpályán Farinos és Barkero sem rutintalan kisiskolás, nagyon rutinos focistákból áll ez a csapat. Az eredmények eddig őket igazolják, hisz negyedik helyen állnak a bajnokságban, és a Király Kupában is itt vannak.

Azért lassan kezdhetnek aggódni a Levante szurkolói, hisz a 2012-es esztendő eddig igazi mélyrepülés. Az újév első meccsét rögtön elbukták az Alcorcón ellen, aztán a bajnokságban egy gól nélküli döntetlen jött hazai pályán a Mallorca ellen. Ami pedig nagyon fájó lehet, az a hétvégi bajnoki. A mostanában magához térő Bilbao 3-0-ra verte őket Amorebieta, Llorente és San Jose góljaival. Juan Ignacio csapata nagyon enerváltnak tűnt, mezőnyben nagy fölényben játszott a baszk csapat. Sokat szabálytalankodtak a Levante focistái, begyűjtöttek hat sárgát, Juanfran pedig a kiállítás sorsára jutott.

Lassan kipukkan a Levante lufija, és ennek már első jelei már mutatkoznak. Eddig is emberfeletti teljesítményt nyújtottak, valószínű, hogy a bajnokság végére lecsúsznak a középmezőnybe, de a mai meccsen sem nekik áll a zászló. A Bilbao és a Valencia olyan szempontból hasonló, hogy mindkét csapatnál igencsak gyors, jól cselező szélsők játszanak. Hétvégén sem tudták Muniaint és társait tartani, ma sem lesz könnyebb dolguk. Pablo, Jordi Alba, Feghouli, vagy a kis Piatti szélvészgyors játékosok, és ami még nagyobb baj a Levante szempontjából, hogy egytől egyig labdabiztos, jól cselező futballista.

Az önérzetük sem fogja engedni, hogy ismét gyengén játszanak. Ki fogják engesztelni a szurkolókat, és ők meg is bocsátanak majd kedvenceiknek, főleg hogy a városi riválist fricskázzák meg picit. Elöl pedig ott lesz Soldado, akinek a neve szinte garancia a gólra. Eddig a bajnokikat nézve 11 gólnál tart, de biztosak lehetünk benne, hogy ő mindent megtesz azért, hogy ismét betaláljon. Már csak azért is, mert jön az EB, és nagyon jó eséllyel pályázik egy kerettagságra. Villa sérült még jó ideig, Torres meg árnyéka önmagának. Soldado viszont minden meccsen jelzi, hogy ő EB formában nyomja meccsről meccsre!

A Valencia ma nem fog kegyelmezni a Levanténak. Jó esély van arra, hogy 2-3 gólt rúgva a visszavágó már csak formalitás lesz. Ne írjuk le azért teljesen a Levantét, de az mindenképp útmutató, hogy a 2011-es esztendőben háromszor játszottak a Valenciával, és még gólt sem sikerült szerezniük a denevéresek ellen.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,