Napi tippajánló: CD Mirandes - Atletic Bilbao

2012-01-31
Már csak négy csapat esélyes, hogy megnyerje a spanyol Király Kupa 2011/12-es kiírását. Az idei sorozat meglepetéscsapata, a harmadosztályú CD Mirandes ma ismét pályára lép, és újabb bravúrra készül. Ez a csapat igazi kuriózum, az elődöntőig harmadosztályú csapatok nem sűrűn jutnak el. Ma ismét megpróbálják a lehetetlent, de náluk talán helytálló a reklámszöveg: A lehetetlen nem létezik!

Mirandes – Atletic Bilbao
Copa del Rey

Tipp: Bilbao
Odds: 1.80
Iroda: expekt
Kezdés: ma 22:00

A CD Mirandes üde színfoltja a Király Kupa sorozatnak! Verték az Amorebieta csapatát, a Linenset, a Logronest, majd következtek a ’nagyok’. Először a Villarrealt tették parkolópályára, ami már bravúr volt részükről. Jött a Racing Santender, de ahogy jött, úgy ment is. Legutóbb pedig az Espanyolt ütötték ki, két végletekig kiélezett izgalmas meccsen. Az odavágón végig a Mirandes vezetett 2-0-ra, majd a hajrában az Espanyol három gyors góllal válaszolt, és nyert. A visszavágó is izgalmas volt, hisz az Espanyol végig továbbjutónak hitte magát, csak túlzottan kényelmesre vették a végét. Cesar Caneda a 92. percben egy pontrúgás után a kapuba csúsztatott, és ezzel ’továbbfejelte’ a csapatát. A Mirandes szurkolói a meccs után úgy ünnepelték kedvenceiket, mintha megnyerték volna a kupát! Az biztos, hogy felejthetetlen pillanatok voltak azok, aki látta, az sokáig nem fogja elfelejteni a kis Mirandes hőstettét!

Ha van klub, amely előtt nincs lehetetlen, az a CD Mirandes! Három első osztályú csapatot ütöttek ki az idei sorozatból, de a Bilbao legyőzése már tényleg álomszerű lenne. A baszkok kupaspecialisták, ők nem szokták ellébecolni a meccseiket! Óriási lehetőség ez a Bilbao számára, hisz a döntőben nagy valószínűség szerint a Barcelona várja őket. Hogy ott mi lesz, azt azért lehet sejteni. De a Barcelona a bajnokok ligájában indul, így a döntő másik résztvevője, azaz a Bilbao el tudna indulni az Európa Liga következő kiírásában! Ez motiválja Llorentééket elsősorban, és persze az is, hogy a döntőben szerepelhetnek!

Sokkal rutinosabb együttes a Bilbao, és Bielsa nem hagyja lankadni a figyelmet. Ezekben a hetekben a Real elleni zakót kivéve nagyon jó meccseket játszottak a baszkok. A bajnokságban is jól állnak - jelenleg a hatodik helyet foglalják el -, és a Király Kupa mérkőzések is jól sikerültek eddig. Ha csak azt nézzük, hogy egy harmadosztályú csapatot kell megverniük az elődöntőben, talán sokan elintézik egy kézlegyintéssel. A Mirandest azonban illik komolyan venni. Ezt teszik a Bilbao focistái is. Nem fognak döntetlenre játszani, a Mirandes ellen nemlehet taktikázni. Az Espanyol ellen bizonyítottak, képesek a végsőkig küzdeni. Bielsa a hírek szerint nem fog pihentetni senkit. Még Llorente is csatasorba áll, ami szintén azt bizonyítja, hogy tisztelik az ellenfelet!

Bármennyire meseszerű a CD Mirandes eddigi menetelése, itt valószínűleg véget ér! A Bilbao védelme a legjobbak közt van, legutóbb a Mallorca elleni két meccset és kapott gól nélkül tudták le. A Mirandes szereplése nagyban függ Pablotól és Alaintól. Két olyan csatára van a harmadosztályú klubnak, akik talán az élvonalban sem vallanának szégyent. Viszont a Bilbao védelme már tudja, kikre kell figyelni, őket már nem érheti meglepetés! Elöl pedig Muniain, Llorente, Toquero és Javi Martinez összehoznak legalább két gólt, aminek elégnek kell lenni a győzelemhez.

Sűrűn előfordul, hogy az élvonalbeli együttesek kicsit lenézik az alacsonyabb osztályú ellenfeleiket, de ebben az esetben a Bilbao nagyon is komolyan veszi a Mirandest, és nem fogja a véletlenre bízni a továbbjutást! Idegenben is nyerni fognak a baszkok, a Mirandes pedig koncentrálhat a bajnokságra, jelenleg feljutásra állnak! Ki tudja, ha így folytatják két-három éven belül már lehet az élvonalban találkoznak egymással!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,