Napi tippajánló: Brazília - Elefántcsontpart

2011-12-12
Vasárnap már rendeztek négy mérkőzést, ahol a legjobb nyolc közé jutás volt a cél. Spanyolország, Norvégia, Angola és Oroszország még versenyben van, ma újabb nyolc válogatott lép pályára, a cél természetesen ezeken a meccseken is a továbbjutás. Közép európai idő szerint este 23:00-kor mérkőzik meg a házigazda Elefántcsontparttal, ami a mai nap legsimább meccsének ígérkezik.

Brazília – Elefántcsontpart
Női Kézilabda VB

Tipp: Brazília -10 gól
Odds: 1.43
Iroda: bet365
Kezdés: ma 23:00

Az afrikai csapat továbbjutása is meglepetésszámba ment. Eleve szerencséjük volt a sorsolásnál, hisz a D jelű csoport volt talán a leggyengébb hatos a főcsoportokat tekintve. Két dél-amerikai ellenfelét, Uruguayt és Argentínát legyőzve lett negyedik, és jutott a legjobb tizenhat közé. Éles meccset tudtak játszani a svédek ellen is, de Dánia és Horvátország nagyon megverte őket. Az afrikai válogatott két emberre épül. Az egyik Gondo, aki 24 gólnál tart, a másik pedig Mambo, aki már 30-at dobott, azaz meccsenként ötször talál be átlagban. Igazi beállós alkat mindkettő, bár csak egyikőjük játszik azon a poszton. A meccsek elejét még úgy-ahogy bírni szokták, bár ezt megcáfolják a dánok ellen látottak. Ott az északiak leindításokkal szétszedték őket, a dán Bille az első negyed órában, 6-7 indításgólt dobott nekik. Fizikailag ugyan erősek, de taktikában, gyorsaságban, dinamikában messze elmaradnak a VB győzelemre esélyes válogatottakhoz képest.

A rendező Brazília bizony esélyes a végső győzelemre, eddig nagyon meggyőzőek. A ’C’ csoportot veretlenül nyerték, amire kevesen gondoltak a torna előtt. Egy szoros meccsük volt, de Tunézia ellen a legjobbjaik már pihentek az utolsó csoportmeccsen. A brazíl csapat nagyon felszívta magát, látszik rajtuk, hogy van önbizalmuk. Akkora elánnal játszanak, mint semelyik másik csapat itt a VB-n. Nagy előny az is számukra, hogy igazán jó hangulat csak akkor van, amikor a hazaiak lépnek pályára. A dél-amerikaiak igazi csapatot alkotnak. Van persze több kiemelkedő játékosuk, de nem lehet rájuk azt mondani, hogy egy-két emberre építenének, mint például mai ellenfelük. A braziloknál már nyolcan dobtak legalább tíz gól, mindenki hozzáteszi a magáét.

Hogy ezt a meccset a Brazilok nyerik, az nem lehet kérdés. Ha végig emberhátrányban lennének, akkor is ők jutnának tovább. A rendező ország csapata mindig nagyon motivált és elszánt, ez most is elmondható. A brazil lányok ellenállhatalanok, mindenkin átgázolnak. Rettentően erős a csapat, fizikálisan, csak a játékosok testfelépítését nézve talán a legerősebbek a tornán. Nagy termetük ellenére, rendkívül gyorsak, védekezésben lábon bárhová odaérnek. Mivel magasak, főleg középen Cavaleiro és Amorim, a brazíl falat átlőni szinte lehetetlen. Ők viszont akkorát ugranak, hogy nincs az a védőfal, amit ne lőnének át. Ha egy brazil átlövő megindul, senki sem állítja meg szabályosan. Rocháékat is rendre meg lehet játszani a széleken, az egész csapat be van vonva a játékba. Ezek a lányok az első perctől az utolsóig hajtanak, kiszolgálják a közönségüket is.

Mint házigazda, talán az sem meglepő, hogy a játékvezetők néha kicsit elnézőbbek a brazilokkal szemben. Itt arra kell gondolni, hogy ha egy lövő felugrásnál vonalra lép, nem mindig veszik észre, vagy a kétes szituációkban a hazaiak javára ítélnek. Ezt a kört Brazília még simán hozza, a nehéz meccsek majd csak ezután jönnek. A negyeddöntőben Spanyolországgal találkoznak, és ha ott is továbbmennek, akkor az elődöntőt Norvégia csapatával vívják nagy valószínűséggel. Arra a találkozóra már tippelni sem könnyű, erre a maira viszont igen. Brazília legalább 10 góllal nyer, de lesz ott közte 16-17 gól is, az afrikaiak nagyon el fognak fáradni a végére.

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,