Napi tippajánló: Botswana - Mali

2012-02-01
Az Afrikai Nemzetek Kupája ’D’ csoportjában lesznek még izgalmak a két esti meccsen! Ghána már továbbjutott, Botswana már kiesett, Mali és Guinea viszont még izgulhat, hogy lesz-e számukra hely a legjobb nyolc között! Mi a Botswana-Mali találkozóról írunk pár sort, és esélyt latolgatunk. Tartsatok velünk!

Botswana – Mali
African Cup of Nations

Tipp: Mali góljai 1.5 fölött
Odds: 1.60
Iroda: expekt
Kezdés: ma 19:00

Kezdjük Botswana csapatával, már csak azért is, mert első ANK tornájuk az idei. Megszerezték első ANK-s góljukat is, de ennél több sikerélményben nem lehetett részük. Két mérkőzést játszottak, és mindkettőnek vereség lett a vége. Ghána ellen a nyitómeccsükön csak 1-0-ra kaptak ki, ami talán számukra sikerrel ér fel. Főleg a második mérkőzésük fényében, hisz ott már semmilyen ellenállást nem tanúsítottak Guineával szemben! Úgy kaptak hat gólt, hogy Guinea rengeteg ziccert puskázott el. Ha jobban koncentrálnak a guineai fiúk, akár rekord is lehetett volna belőle. Nem túlzás, abban a meccsben benne volt, hogy 10 alatt nem ússza meg Botswana. Nagy szerencséjük, hogy ellenfelük a második félidőben már nem koncentrált annyira a kapu előtt, és nem is mentek rá arra, hogy nagyon megverjék őket. Az igazsághoz tartozik, hogy a második játékrészben Botswana már emberhátrányban volt, de a hat gólból négyet is az első félidőben kaptak...

Mali együttese számára sem lesz annyira nehéz Botswana legyőzése. Mothabankwe és Ohilwe széleken egy-egyben szinte bármely szélső számára ideális, kedvükre forgathatják be őket. Sajnos a botswanai játékosok nem riadnak vissza a durvaságoktól, Guinea focistáit is faragták becsülettel, nem volt véletlen a kiállítás sem. Thuma és Letsholathebe, a két középső hátvédjük sem állt a helyzet magaslatán. Nagyon nem érezték az ütemet az előző meccsen, rendre rossz ütemben léptek ki a védők, vagy épp beragadt valamelyikőjük. Ha Bangura kicsit jobb napot fog ki, és csak minden második ziccerét lövi be, ő maga mesterhármast jegyezhetett volna… Szélről érkező labdákkal rendre gondjaik akadtak, védők mögé belőtt ütempasszokkal sem tudtak kezdeni semmit. Középpályán nagyon könnyedén kigurigázták őket, amikor szerelni próbáltak, akkor pedig sűrűn elkéstek, és csak lábat találtak a botswanai futballisták. Mali válogatottjában is játszanak jó képességű játékosok, Keita például Messi és Xavi mellett edződik napról napra a Barcában, de a társai is képzettebb focisták, mint a botswanaiak. Ghána ellen nem jött ki nekik a lépés, de Botswana csapata jóval szerényebb képességekkel rendelkezik. Ghána ellen még összeszedetten fociztak, de Guinea ellen teljesen szétestek. Mali számára pedig kötelező a győzelem, nem fognak kegyelmezni ők sem Botswana válogatottjának. Ha hatot nem is sikerül rúgni, három-négy alkalommal biztosan beköszönnek ők is!

Tippünk 0-3, de könnyen örömfoci is lehet belőle. Sok sikert a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást kívánunk!

Címkék: sportfogadás, tipp,