Napi tippajánló: Borussia Dortmund - VfB Stuttgart

2012-03-30
Ezen a péntek estén nem akármilyen mérkőzés vár ránk a német élvonalból. Este 20:30-as kezdéssel a bajnokesélyes Dortmundot láthatjuk a Stuttgart elleni találkozón. Mindkét együttes jó formában van, érdemes lesz tehát leülni a TV készülékek elé azoknak, akik szeretik a jó focit!

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1,50
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:30


A VfB utolsó öt meccséből négyet megnyert, és egyet döntetlenre adott. Pont a kiesőjelölt ’lautern csent el tőlük egy pontocskát, de azon a meccsen nehéz dolguk volt a sváboknak. Márpedig ezért, mert a ’lautern nem nagyon jött ki saját térfeléről, védekezésre rendezkedtek be, így pedig nehéz jó mérkőzést, és jó focit játszani, amikor az egyik csapatnak nem akarózik támadni. Ma ez elképzelhetetlen. A Dortmundnak otthon menni kell előre, és ezzel nem szokott gond lenni.

De vissza a svábokhoz még egy kicsit. Legutóbb a Nürnberg ellen sem volt könnyű meccsük, bár azon a találkozón a VfB nem fogott ki túl jó napot. Egy remi igazságosabb lett volna, de Cacau góljával megnyerte a Stuttgart a meccset, és a hetedik helyre ugrottak föl. Bruno Labbadia együttesének számára a legfontosabb, hogy innen már ne csússzanak vissza, mert a hetedik hely még EL indulást ér jövőre. Itt a Signal Iduna Arénában nem ők az esélyesek, de ez nem feltétlenül baj. Amikor nyomás alatt játszottak itt az utóbbi meccseken, mint a ’lautern vagy a Nürnberg ellen, akkor nem igazán ment nekik. Most az esélytelenek nyugalmával lépnek pályára, ami bizony jól is elsülhet!

A házigazdáknál nem lehet cicózni, nem lehet mellébeszélni, nyerni kell! A nagy ellenfél Bayern nem fog botlani, így a ruhr-vidéki csapatnak is nyerni kell, főleg otthon. A Borussia formájáról annyit, hogy legutóbb még szeptemberben kaptak ki a bajnokságban, akkor a Hanover 2-1 arányban bizonyult jobbnak. Azóta maximum döntetlent tudtak ellenük elérni, de azt sem sűrűn. A 2012-es évet tekintve mindenféle meccset beleszámolva csak az Augsburgnak sikerült a BVB ellen döntetlent elérni, a többi 14 meccsét megnyerte a Dortmund. Jürgen Klopp csak Götzére nem számíthat, aki a napokban új szerződését aláírta, és marad a Rurh-vidéken jövőre is. Amúgy a megszokott 11 játékos kezd ma is, Klopp nem híve a rotációnak. A játékosok bírják a terhelést, és az biztos, hogy nincs összeszokottabb csapat a Dortmundnál!

Az ellenfél VfB-nél több a sérült, eltiltott játékos. Ott van például Boulahrouz és Okazaki, akik alapemberek, és ma nem léphetnek pályára. De a legutóbb győztes gólt szerző Cacau sem lesz ott ma Dortmundban, sárga lapok miatt kényszerül egy meccses pihenőre. Azért nagy baj nincs a sváboknál, bő a keret, így nem probléma ezen játékosok pótlása. Ami viszont jó hír, hogy visszatér Ibisevic, aki a Nürnberg ellen töltötte le eltiltását. Ibiseviccel sokkal veszélyesebb a Stuttgart, mint Cacauval. Mögötte Hajnal-Harnik-Schieber trió, szóval a VfB sem döntetlenért utazik Dortmundba. A Stuttgartnak nem is az a játéka, ők mindig nyerni akarnak.

Ma akár 4-5 gólt is láthatunk, ha a VfB-nek sikerül felnőni a feladathoz, és sikerül felvenni a Dortmund ritmusát. Három egész biztosan összejön, rengeteg helyzetet dolgoznak ki majd a csapatok, és az itt tényleg a minimum, hogy legalább hármat gólra váltsanak. Ugyan két jó kapus is pályára lép ma, de sok esetben ők tehetetlenek lesznek! Tippünk 3-1-es hazai siker, és folytatódik a verseny, ami a bajnoki címet illeti!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,