Napi tippajánló: Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach

2012-04-21
Mindössze 3 forduló van hátra a Bundesligából, és a leglényegesebb kérdés már eldőlt. A dortmundiak megvédték bajnoki címüket, matematikailag ugyan még van esélye a Bayernnek, de ez már veszett fejsze...

Borussia Dortmnd-Borussia Mönchengladbach

Tipp: X2

Odds: 2.63

Iroda: bet365

Kezdés: 18:30

Ma a Dortmund szurkolók akár úgy is bajnoki címet ünnepelhetnek, hogy kedvenceik nem nyernek. Ha a Bayern veszít a Werder ellen, a Dortmund pedig egy pontot szerez, akkor bajnok!

Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy Heynckes a B csapatát játszatja Brémában, nem túl valószínű, hogy nyerni tudnak. A Dortmund pedig biztos szeretné rövidre zárni ez a bajnokságot, de a 'gladbach túl erős csapat ahhoz, hogy előre be lehessen írni a három pontot a hazaiak neve mellé.

A Dortmund a legerősebb csapatával áll föl, de a 'gladbach is. A vendégek még a maradék három fordulóban szeretnének nagyot alkotni, és megcsípni a dobogó legalsó fokát. Ez az év a 'gladbachnál nagyon jól sikerült, de a koronát a dobogó, és a biztos BL indulás jelentené. Köztudott, hogy jövőre ez a csapat szétesik, Nordtveit, Reus és Dante is biztosan távozik. A Dortmund-Bayern-Schalke hármas is visz egy-egy embert. Jövőre a 'gladbach újra egy középcsapat lesz, de most még szeretnének mutatni ezt-azt a szurkolóknak. Aztán többen még ott kopogtatnak a válogatott kapuján, nekik is illene bizonyítaniuk.

Az is könnyen lehet, hogy a Dortmund már úgy lép pályára, hogy a Bayern kikapott Brémában. Ha ez így lenne -és könnyen lehet-, akkor talán nem koncentrálnak majd eléggé. Reusék kontrái pedig életveszélyesek, Arango, Hanke, Reus, vagy de Camargo nagyon gyorsan átrobog a középpályán, és könnyen az elenfelek kapuja elé kerülnek labdástól 2-3 hosszabb átadás után.

Aztán az is tény, hogy ennek a két csapatnak talán a legstabilabb a védelme a Bayern mellett, úgyhogy benne van a pakliban az is, hogy itt is 0-0 lesz a végeredmény, mint a pénteki találkozón. ter Stegen és Weidenfeller sem két akármilyen kapus, tehát előfordulhat, hogy 1 gól már dönt ezen a találkozón.

Mi úgy gondoljuk, itt a bajnokság hajrájában a 'gladbach még megmutatja, hogy nem véletlen az, amit idén elértek. Ebben a bajnokságban oda-vissza lenyomták a Bayernt, és a Dortmund ellen is 1-1-et játszottak ősszel. Talán ez az 1-1 ma is összejön, két nagyon hasonló stílusban játszó együttes, könnyen lehet, hogy ma sem fognak bírni egymással.

Tippünk tehát 1-1.

Sok sikert, és jó szórakozást a mérkőzéshez!

Címkék: sportfogadás, tipp,