Napi tippajánló: Benfica - Zenit Szentpétervár

2012-03-06
Ma kezdődnek a BL nyolcaddöntőkben a visszavágók. Az AC Milan Londonba látogat, és négy gólos előnyét próbálja megőrizni, míg a Benfica hazai pályán akarja legyűrni a Szentpétervárt! A lisszaboniak 3-2-ről várják ezt a meccset, ebben a párharcban még sok minden előfordulhat.

Benfica – Zenit Szentpétervár

Tipp: mindkét csapat lő gólt
Odds: 1.72
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:45

A Benfica és a Zenit február 15-én a Petrovskij Stadionban 3-2-t játszott egymással. A hazaiaknál Shirokov kettőt lőtt, és Semak is betalált egyszer, míg a vendégeknél Pereira és Cardozo tartotta életben a reményeket. Ez az egygólos előny Lisszabonban bőven ledolgozható, a továbbjutáshoz mindenképp nyerni kell.

A Benfica hétvégén a Porto ellen játszott a bajnokságban, és ott is 3-2-es vereséget szenvedett. De aligha voltak ott fejben 100%-ig a lisszaboniak. Ez a BL meccs nagyon fontos a klub számára, és otthon nekik áll a zászló. Oroszországban nem érezhették túl komfortosan magukat a portugálok, hisz bőven fagypont alatt kellett lejátszaniuk a meccset. Portugáliában 12-14 Celsius fok körül várható a meccs időpontjában is, itt már nem lesz kifogás a hideg.

A Luz-ban a Benfica a Porto elleni legutóbbi zakó előtti kilenc meccsét megnyerte. Nagyon erős a Benfica hazai pályája, nem nyerni járnak a Luz-ba az ellenfelek. Jorge Jesus 4-2-3-1-es felállásban, támadó felfogással küldi pályára csapatát ma este (is). Jó hír a hazaiak számára, hogy Cardozo jó formában van, hétvégén is kettőt lőtt a Portonak. Utolsó 14 meccsén 14 gólt lőtt, így nem lenne meglepő, ha a Zenit is megkapná azt a Cardozo gólt. A BL-ben is megy neki, nyolc meccsen ötnél jár ebben a sorozatban.

A Benfica hátrányban van, nekik addig kell darálni, amíg meg nem lesz az áhított egy- de inkább két gólos előny összesítésben. Nem túl valószínű, hogy Európa egyik legoffenzívebb csapata egy ilyen meccsen 90 percig ne tudna betalálni! Ha Cardozo csöndben maradna, akkor is ott van Gaitan, Witsel, Nolito, Rodrigo, de szinte bárki betalálhat Artur kapust kivéve.

Az viszont aggaszthatja a Benfica szurkolóit, hogy szeretett csapatuk védekezése hagy kívánni valót maga után. Kicsit erősebb csapatok ellen nem működik megfelelően a lisszaboniak védelme. A Benfica hármat kapott Szentpéterváron, és a Portotól is. Luisaoéknak ma sem lesz könnyű estéje. Ez a Zenit bomba erős csapat, amit meg is tapasztaltak februárban. Hétvégén a CSKA-nak is rúgott kettőt a Szentpétervár, a Zeniten csöppet sem látszik, hogy csak most rajtolt az orosz Premjer Liga Play Off szakasza.

Spaletti együttese vezeti az orosz bajnokságot, ami aligha véletlen. Nagyon ütőképes csapat ezt a Zenit, minden esélyük megvan, hogy idegenben is megverjék a Benficát. Ők sem fogják feladni a támadások lehetőségét, sőt azt hiszem, ez a kontrajáték még fekszik is nekik. Labdaszerzés után egy-két húzással simán zavarba hozhatják a Benfica védőit. Azért ha Luisaora egy-egyben vezetik a labdát, könnyen zavarba lehet hozni a brazil hátvédet, aki nem a fordulékonyságáról híres. Kerzakov és Lazovic elöl párszor meg fogja viccelni a portugálokat, de a csapat házi gólkirályát is meg kell említeni. Shirokov védekező középpályás létére 5 gólt lőtt ebben a sorozatban. Igazi all-round játékos, a pálya minden részén feltalálja magát. Ha kell védekezik, ha kell irányít, ha kell, gólokat rúg!

Egyébként a Zenit ma este jubilál, ez lesz a 100. alkalom, hogy valamilyen UEFA tornán pályára lép. Minden esélyük megvan, hogy kiverjék a BL-ből a Benficát, de ehhez egy-két gólt idegenben is rúgniuk kell!

Jó kis meccs lesz ez a Benfica-Zenit, egy-egy gólt mindkét csapat össze fog hozni. Ha az orosz télben sikerült 3-2-es meccset játszani, akkor ebben a tökélestes fociidőben is jönnek majd a gólok!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,