Napi tippajánló: Bayer Leverkusen-FC Barcelona

2012-02-14
Drágám, ugye tudod, mi lesz február 14-én? Persze, Bajnokok Ligája. :D Bizony, este ismét útjára indul a labda Európa legrangosabb kupasorozatában. Ma két meccset rendeznek, de a Leverkusen – Barcelona találkozó elhomályosítja a Lyon és az APOEL meccsét. Nézzünk mi is inkább Messiék meccse elé, vagy mögé, kinek hogy tetszik.

Leverkusen – Barcelona
Bajnokok Ligája

Tipp: Barcelona
Odds: 1.40
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:45

Leverkusen-ben nagy meccsre készülnek, de mindenki tisztában van az esélyekkel. Futják a szokásos tiszteletköröket mindkét oldalon, közben mindenki tisztában van vele, hogy a végén úgy is a Barca jut tovább. Dutt, a Leverkusen mestere azt nyilatkozta, hogy a katalánok a párharc esélyese, de a fociban is vannak csodák. Tényleg vannak, de maximum ebben bízhatnak a Leverkussen hívei is. Aki ugyanis megnézte a hétvégi Dortmund elleni meccsüket, azt biztosan a sírás kerülgette. Az első félidő legvégén hátrányba kerültek, így az lett volna a normális, ha a másodikat végigdarálják, és legalább egyenlíteni próbálnak. Nem próbáltak. Akciójuk nem volt, ami lövéssel ért volna véget. Sőt olyan akciót sem vezettek, ahol legalább az ellenfél tizenhatosáig eljutottak. Egytől egyik ramaty formában vannak a játékosok. Itt a 2012-es évben a bajnokságban a Mainzo-t még megverték, de aztán jött két döntetlen, majd a Dortmund elleni vereség. Nem is az a fájó, hogy nem tudtak nyerni, hanem a mutatott játék. Az ugyanis katasztrófa volt. Ha Schürrle és társai ma is úgy játszanak, akkor nagyon kitömheti őket a Barcelona!

Az a Barcelona, amely hétvégén végérvényesen elbukott a bajnokságban a Madriddal szemben. Guardiola a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy nem adták fel, és azt mondta, hogy a legerősebb kezdőt küldi pályára Pamplonában. Mint később kiderült, ennek a fele sem volt igaz, hisz Xavi, Iniesta és Fabregas is a padon kezdett. Ha Pep azt gondolta, elég lesz a ’B’ csapat is az Osasuna ellen, akkor tévedett :D

Persze lehet ezt csűrni-csavarni, de a Vilarreal elleni 0-0 után mindenki tudta, hogy a Real bajnok lesz. Meg is érdemli Mourinho és csapata, de ez más lapra tartozik.
A katalánoknak maradt a BL, ott kell címvédésre törekedni, és minden rendben lesz. Első akadály az útjukban a Bayer Leverkusen, de aligha okoz nekik gondot a német klub. Teljesen formán kívül vannak a Bayer játékosai. Schürrle még egy értelmeset nem rúgott itt labdába, vele nagyon mellényúlt a Leverkusen. Aztán az is kérdés, hogy a hétvégén csak a padon csücsülő veterán Ballack mit tud majd hozzátenni a csapat játékához, vagy kap-e lehetőséget Duttól egyáltalán. A fájó igazság az, hogy Ballack csak szemmel követné a labdát, ha Messiék elkezdik majd járatni lábról-lábra. Maximum odapakolna egyet valamelyik vendég játékosnak a frusztráció okán.

Duttnak talán igaza van, itt csak a csoda segíthet. A katalánoknál hosszú idő után újra összeáll a retteget trió, Messi, Xavi és Iniesta újra együtt a pályán! De Fabregas, is ott van, ha baj lenne. Idegenben Pep talán két szűrővel fog kezdeni, Busquets mellett ki kezd, az egyenlőre rejtély. A tengely azonban megvan, és ez a lényeg. A Barcának az a legfontosabb, hogy gólt ne kapjanak. Elnézve a hétvégi Leverkusent, nem is fognak. Elöl meg örömfoci várható, Messi végre hű társaival csinálhatja meg a kényszerítőket. OK, jó focisták Sergi Roberto, Tello, Cuenca és társai, de a Barca játéka olyan finom, hogy centimétereken múlnak gólok. Most a kis bolhának Xavi és Iniesta osztogatja majd az ütempasszokat, két minden hájjal megkent világbajnok labdarúgó.

A bajnokság tehát elúszott, de nincs idő szomorkodni! Itt a BL, Messiék pedig ismét bizonyítani fogják, miért tartják őket a világ legjobbjainak! 0-2 az alap, de akár 3-4 gólt is kaphat a Leverkusen, ha Messiék nem állnak le, és végigtolják a kilencven percet.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,