Napi tippajánló: Atletico Madrid-Valencia CF

2012-04-19
BL után EL, ahogy azt megszokhattuk. Európa második számú kupasorozatában is két izgalmas meccsre számíthatunk, és jelenleg csak annyi biztos, hogy lesz spanyol együttes a döntőben.

Atletico Madrid - CF Valencia

Tipp: 2-3 gól

Odds: 1.90

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:05

A Valencia ma a Vicente Calderonba látogat, abba a stadionba, ahol legutóbb bajnokin vizitált, és játszott 0-0-ás döntetlent a matracosokkal. Egész biztos, hogy ma több gólt látunk, ám parádéra ne nagyon számítsunk egy kétfelvonásos küzdelem első meccsén. Itt bizony 2-3 gól fog esni, de hogy milyen eloszlásban, azt még megtippelni sem nagyon lehet.

A két együttes nagyon jól ismeri egymást, hasonló stílusban, hasonló felállásban játszanak. 4-2-3-1-et favorizál Emery és Simeone mester is, így a középpálya rendesen túl lesz töltve. Az fog nyerni, aki a széleken jobban tud érvényesülni, és itt enyhe Valencia fölényre lehet számítani. Bal oldalon Matthieu és Alba nem akármilyen két szélső, és Feghouli is nagyon lendületes, jól cselező játékos. A 'ticonál nincsenek ilyen labdarúgók, hisz Adrian és Arda Turan sem ecte szélső. Viszont a hazaiaknál a középpálya közepén ez az Arda-Diego-Adrian trió ha jó labdákkal tudja kiszolgálni Falcao-t, akkor a Valencia könnyen hátrányba kerülhet az első meccs után.

Ugye mindkét együttes egy középcsatárral játszik, de azok a csatárok bizony világszínvonalat képviselnek. A vendégeknél Soldado, aki simán válogatott formában játszik, a hazaiknál pedig Falcao, aki Ronaldo és Messi mögött a harmadik legeredményesebb játékos a spanyol élvonalban, és ugye tavaly az EL gólkirálya volt még a Porto labdarúgójaként. (Egyes információk szerint a nyáron Angliába igazol, így a 'tico ismét kereshet egy támadót a kolumbiai helyére...)

Két remek csapat ez, akik tudják játszani a focit. A hazaiaknak támadniuk kéne az előny kiharcolása miatt, de a Valencia sem az a csapat, amely egy egész meccsen keresztül csak védekezne. Jópár veszélyes kontrájuk lesz, Feghouli, Alba, Mathieu, pedig elég gyors, hogy Soldadoval kiegészülve góllal fejezzenek be minimum egy kontrát.

Nagy adok kapok azért nem lesz, hisz van még egy meccs Valenciában, de azért annál jobb ez a két együttes, hogy 2-3 gólt ne lássunk tőlük. Kis túlzással ha Falcao és Soldado kezd, az már 1-1. Aztán könnyen lehet, hogy tényleg 1-1 lesz a vége, és minden a második meccsen dől el, de ott már a denevéresek lesznek esélyesebbek papíron!

Sok sikert, és jó szórakozást a meccshez!

Címkék: sportfogadás, tipp,