Napi tippajánló: Atletic Bilbao - Albacete

2012-01-12
Ma este kiderül, melyik az a nyolc csapat, amely versenyben marad a spanyol Király Kupában. Ha jobban megnézzük, igazából már csak egy hely kiadó, hisz az teljesen valószínűtlen, hogy az Osasuna megfordítja a párharc állását a Barca ellen négygólos hátrányról. A Bilbao és az Albacete meccse viszont még tartogathat izgalmakat, bár minden kétséget kizáróan a hazai csapat az esélyes.

Athletic Bilbao- Albacete
Copa del Rey

Tipp: Bilbao góljai 1.5 fölött
Odds: 1.40
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:00

A kis Albacete a párharc első találkozóján 0-0-át játszott a baszkokkal, ami nem egy rossz eredmény! A Bilbao idegenben nem tudott betalálni, ez azt jelenti, hogy a vendégeknek 1-1; 2-2; 3-3 stb. döntetlen eredmény is megfelel. Az Albacete jelenleg a harmadosztályban szerepel, ott az ötödik helyet foglalják el 19 lejátszott meccs után. Az előző körben az élvonalban is csak vergődő Atletico Madridot múlták fölül, ami óriási fegyvertény. Ha sikerülne még egy élvonalbeli csapatot kiverni, az hatalmas lökést adhatna ennek a csapatnak.

Ma viszont nem lesz könnyű dolga az Albacete csapatának - északon, Baszkföldön nem könnyű nyerni, a legtöbb élvonalbeli csapat is megszenved a San Mamés-ben. A baszkok nem futnak rossz szezont, hisz állnak még az EL-ben, itt vannak a Kupában, és a bajnokságban is elég jól tartják magukat. M. Bielsa mesternek viszont fel kell rázni a csapatát, mert utolsó két tétmeccsükön nem rúgtak gólt! nem találtak be sem ennek a meccsnek az odavágóján, sem a bajnokin a Getafe ellen.

Ez alighanem frusztrálhatja már a baszkokat, ez a kupameccs még jól is jön nekik, hisz remek alkalom, hogy kilábaljanak ebből a kisebb hullámvölgyből. Nagy bajról még nem beszélhetünk, de a 2012-es esztendőben még nem lőttek gólt Llorrentéék. Az argentin mester ma egész biztosan a legjobbjait küldi pályára, így egy valószínűsíthető siker mellett nemcsak a továbbjutás lesz meg, de egy kis önbizalmat is szereznek a srácok, amit a bajnokságban kamatoztathatnak. Főleg a támadóknak lenne jó egy jól sikerült meccs, hisz a baszkok védelme nagyon stabil lábakon áll.

Jó hír a Bilbao szurkolóinak, hogy a Getafe ellen már Llorrente is pályára lépett csereként, ma akár kezdhet is a spanyol támadó. Neki sem jönne rosszul egy jó meccs, hisz Villa sérülésével alighanem egy hely szabaddá vált a válogatottban, és ugye Torres sem villog a Chelseaben. Llorrentének nagyon jól jönne most egy olyan mérkőzés, ahol gólt szerez! Erre minden esélye megvan, a harmadosztályú Albacete ellen kamatoztathatja fizikai fölényét.

Az igazi csoda lenne, ha az Albacete kiverné a kupából a Bilbaot is az Atletico után. A baszkok nem fogják elengedni ezt a meccset, sőt épp ellenkezőleg. A Copa del Rey sorsolását nézve is szerencséjük volt, hisz ha itt továbbmennek, az Espanyollal játszhatják az elődöntőt. Azaz reális esélyük van a döntőre, hisz az Espanyol nagyjából hasonló erősségű együttes, mint az Atletico. A másik ágon pedig ott van a Barca, a Real Madrid, és a Valencia is, mindenképp sokkal erősebb az az ág. Így a Bilbao azért fog küzdeni, hogy döntőt játszhasson, ahol az ellenfele minden bizonnyal vagy a Real Madrid, vagy a Barcelona lenne.

Ma az Albacete csapatát kötelező megverni, és meg is lesz a siker. Akár három-négy gólt is lőhetnek, hazai pályán, a szurkolók támogatásával hazai pályán mindig plusz energiákat mozgósítanak a játékosok, sokkal gyorsabb, dinamikusabb focit játszanak hazai gyepen.

Sok sikert a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,