Napi tippajánló: Athletic Bilbao - Sevilla

2012-04-08
Sorozatban játssza a Bilbao a tétmeccseket ezekben a napokban, így nem csoda, hogy becsúszik egy-egy gyengébb találkozó. Három sorozatban kell magukat megmérettetni, míg mai ellenfelük január 14-e óta csak a bajnokságra koncentrál. A bajnokikat tekintve pedig egyértelműen kijelenthető, a mai meccs esélyese a vendég Sevilla!

Athletic Bilbao- Sevilla

Tipp: X2

Odds: 1.66

Iroda: bet365

Kezdés: ma 18:00

A hazai csapat, azaz a baszk Bilbao nyolc napon belül három tétmeccset játszott. Két kupameccs a Schalke ellen, és a Barca elleni bajnoki sem volt sétagalopp. sokat nem pihenhettek, csütörtök után ma ismét jelenésük van, és könnyű találkozóra ma sem számíthatnak.

A Michel által irányított Sevilla hosszú hajrát nyitott, és sorozatban a negyedik meccsét készül megnyerni. ez idén még nem jött össze nekik, ma viszont jó esélyük van, hogy 90 perc alapján fölülmúlják a Bilbaot! A baszkok csak szenvednek a bajnokságban, sok nekik ez a három fronton való küzdelemsorozat. Utolsó öt meccsükből négyet is elbuktak, szóval ezek alapján ma sem lenne nagy meglepetés egy esetleges vendég siker.

Az andalúzok még nem tettek le arról, hogy beférnek az első négybe, és nagyon jó úton járnak. Negredo egészséges, Manu del Moral most van a legjobb formában, és Kanoute is jó 25-30 percre. A középpálya is bombaerős, Reyes, Navas, Medel rengeteget dolgozik, és Rakitic sem lóg ki a csapatból, sőt igen fontosak az ő meglátásai, és az, hogyképes irányítani ott középen. Reyes és Navas széleken megoldja, Medel és Rakitic pedig a pálya közepét uralja az utóbbi időben.

Michel jó munkát végez, ez látható a csapaton. Ha így folytatja a Sevilla, még meglehet nekik az áhított 4. hely a bajnokság végére.

A Bilbaonak nem sok célja van a bajnokságban, mindössze annyi, hogy ne essenek ki. Ez nem nagy kihívás, nem nehéz a sorsolás, tehát még az is belefér, ha ma egy pontot sem gyűjtenek. Amióta a baszkok és az andalúzok összecsaptak ősszel, azóta a Bilbao 12 tétmeccsel többet játszott le, ami meglátszódik rajtuk. Ez gyakorlatilag a téli szünetet nem tekintve 4 hónapos időszakot ölel fel, tehát havonta átlag három meccsel többet játszott a Bilbao.

Fáradtabb a hazai csapt, ráadásul Bielsa egész biztosan pihenteti legjobbjait a fontosabb meccsekre. Llorente helyett valószínűleg Toquero kezd majd, de a Sevilla amúgy is a legstabilabb csapat idegenben, a Real Madrid után.

Tippünk a mai meccsre, hogy a Sevilla ponttal, vagy inkább pontokkal távozik a San Mamesből!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,