Napi tippajánló: Athletic Bilbao - Real Madrid

2012-05-02
A mai nap fő meccse a Bilbao és a Real Madrid találkozója. A baszkok EL döntőt játszhatnak idén, így a spanyol bajnokság meccsei kicsit a háttérbe szorultak. Ennek ellenére hetedik a Bilbao, és biztosak vagyunk benne, hogy a Real ellen sem feltartott kezekkel állnak majd oda!

Athletic Bilbao – Real Madrid

Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.45
Iroda: bet365
Kezdés: ma 22:00

Ha az elmúlt négy találkozójukat nézzük, a baszkok semmi jóra nem számíthatnak. Utolsó négy találkozójukon mindig a Blancók nyertek, összesen 17-3-as gólkülönbséggel! Ez azért ad egy kis támpontot, ma is gólzáporos meccsre van kilátás. A Bilbao őszinte focit játszik, nem fogják odadobni ezt a három pontot Ronaldoéknak. Viszont az utolsó négy meccsük gólátlaga kerek ötös, tehát érdemes lesz fennmaradni késő estig, főleg aki szereti a latinos focit.

Nagyon látványos futballt játszanak mindketten, és sok közös játékelem van a két csapatban. Mindkét mester 4-2-3-1-es felállást favorizál, bár ez már nem újdonság. De nemcsak a felállás közös, hanem a taktika is. Ahogy a Real, úgy a Bilbao is minden akcióját próbálja lövéssel befejezni, ezért is születik sok gól azokon a mérkőzéseken, amikor ők pályán vannak. A hazaiak komolyan veszik ezt a meccset, Muniain, Llorente, De Marcos, Susaeta és San José is kezd a hírek szerint, bár erre azért mérget ne vegyünk. De Ibai Gomez, vagy Toquero szereplése sem lenne meglepetés, Bielsa majd eldönti. Llorente és Toquero biztosan váltja majd egymást, igazából csak találgatni lehet, a kezdőt illetően. A spanyol lapok szerint amúgy a legerősebb kezdővel vág neki a mérkőzésnek Bielsa, aztán majd ahogy alakul a találkozó, aszerint nyúl bele.

Viszont a Real ha ma nyer, akkor bajnok! Ennek megfelelően nem lesz tartalékolás, nem is lenne miért. Igazából két kérdés van a vendég oldalon, hogy Coentrao avagy Marcelo kezd a balhátvéd helyén, illetve az, hogy di Maria posztján Callejon, Kaka, vagy netán Sahin kap lehetőséget. De Benzema, Ronaldo és Özil ott lesz a pályán a Bilbao ellen, ez pedig garancia a szórakozásra, és a sok gólra. A Real köztudottan gólrekordot is felállított idén, amit szeretnének tovább javítani, gólkülönbséget is szeretnék tovább javítani, és az sem titok, hogy Ronaldonak gólkirály szeretne lenni ismét! Emlékezhetünk, tavaly is az utolsó 1-2 bajnokin hogy tömték labdával, a társak a legnagyobb ziccereket is továbbpasszolták, csak azért, hogy a portugál zseni lőhesse a gólt.

Nem véletlenül tették be 22:00-ra ezt a mérkőzést a spanyolok, ők is arra számítanak, hogy jó reklámja lesz ez a Primera Divisionnek. De tényleg gondoljuk csak bele, egy EL döntős csapat, és egy BL elődöntős együttes találkozik ma egymással, akik a támadó focit favorizálják. Könnyen előfordulhat, hogy már félidőben pipálhatjuk a tippet!

Sok sikert, és természetesen jó szórakozást!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,