Napi tippajánló: Athletic Bilbao - Manchester United

2012-03-15
BL után EL, ahogy azt megszokhattuk. A Bajnokok Ligájának kistesója, kevesebb pénz, kevesebb figyelem, több meglepetés. Nyílt titok, hogy a ’nagy’ csapatok nem mindig veszik komolyan az EL-t, így van ezzel a Manchester United is.

Athletic Bilbao – Manchester United

Tipp: 1X
Odds: 1.53
Iroda: bet365
Kezdés: ma 19:00

Most biztosan sokan szállnának vitába ezzel az állítással, de majd a meccs bebizonyítja, hogy a Vörös Ördögöket nem izgatja fel az Európa Liga. Ennek több oka van, egyrészt a pénz. Sokkal kevesebbet ad az UEFA egy Európa Liga győzelemért, kevesebbet, mint egy BL nyolcaddöntőért. Aztán a másik ok, amiért hanyagolják ezt a sorozatot, az az, hogy hétvégén beelőzték a városi rivális City-t a Premiershipben, és már nem akarják átadni az első helyet Dzekoéknak. Sir Alex azt nyilatkozta az erről a sorozatról, hogy ez a trófea még hiányzik a vitrinből, de ha valóban kellene nekik, akkor az Old Traffordon 3-4 góllal elverik a Bilbaot. Csak az UEFA miatt nyilatkozik a skót mester ilyeneket, hogy fontos nekik az EL, valójában szívük szerint el se utaznának Baszkföldre.

Nem így az Atletic, akik tényleg mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nagynevű MU-t búcsúztassák. Idegenben 3-2-re nyertek, és ami még meglepőbb volt, hogy lefocizták a Unitedet. (Ebből is látszik, hogy Rooneyék fejben mennyire nem voltak ott a pályán) Ha De Gea nem véd ihltett formában, akkor a Bilbao 3-4 gólos előnnyel várhatta volna ezt a mérkőzést. A baszkokat azért megterhelte az a meccs, rá is ment az Osasuna elleni bajnokijuk, ahol 2-1-e kikaptak hétvégén. Most viszont otthon fogadják az MU-t, hazai pályán Llorrentéék mindenkire veszélyesek. Itt a Barca és a Real is izzadni szokott elég rendesen.

A tippünk erre a találkozóra egy –talán meglepő- 1X. A Unitednél egyértelműen a bajnoki cím élvez prioritást, míg a Bilbao számára sokkal értékesebb ez a sorozat, és egy esetleges EL győzelem. Aztán az is tény, hogy a Manchester United kerete nem annyira erős, mint azt megszokhattuk. Van egy jó erős első csapat, Younggal, Nanival, Rooneyval, de Giggs például már nem bírja a kettős terhelést, és az említett hármasból is bárki lesérülhet egy hasonló Európa Liga meccsen, amire könnyen rámehet a bajnoki cím. Mindössze egy pont az előnyük a Cityvel szemben a bajnokságban, nekik már egyértelműen az a fontos, hogy végig a City alőtt maradjanak. Annak van presztízs értéke a United számára, ennek nincs.

Manchester szurkolók ezzel az állítással biztos vitába szállnának, és épp ettől szép a foci. De amit egy hete otthon foci címszó alatt leműveltek a pályán, én nem tudom elképzelni, hogy a San Mamesben extázisban játszó baszkokat meg tudják verni Rooneyék. A Manchester United játékosainak számára ez csak egy meccs, a baszkok számára viszont ez a MECCS. Akarattal pedig sok mindent el lehet érni, azt pedig múlthéten láthattuk, hogy fizikálisan Bielsa csapata nagyon jól felkészített együttes. Tippünk 1-1, és Bilbao továbbjutás.

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,