Napi tippajánló: Athletic Bilbao - FC Barcelona

2012-05-25
Ma rendezik a 2011/12-es spanyol Király Kupa döntőjét a madridi Vicente Calderonban. A két résztvevő a baszk Bilbao, és a katalán sztárcsapat, az FC Barcelona. Két megalkuvást nem tűrő, támadó felfogású csapat, a különbség kettejük közt talán az, hogy a Bilbao őszintébben játszik, a Barca meg eredményesebben!

 

Athletic Bilbao-FC Barcelona

Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.40
Iroda: bet365
Tipperősség: 7/10

 

Egyébként aligha véletlen, hogy ez a két csapat jutott a döntőbe, hisz a Copa del Rey történelmében a Barca 25-ször, míg a Bilbao 23-szor lett kupagyőztes. Legutóbb ez a két együttes 2009-ben játszott döntőt, akkor a katalánok 4-1-re tudtak nyerni. Toquero 8. percben lőtt góljára Xavi, Toure, Krkic és Messi válaszolt, így elég sima lett a vége. A döntőkben a két klub eddig hatszor találkozott, és csak a finálékat tekintve a gránátvörös-kékek 4-2-re vezetnek.

Ma 22:00-től ismét egymásnak feszülnek, és reményeink szerint egy látványos találkozóval búcsúztatják a szezont.

 

A katalánok ezen a mérkőzésen köszönnek el Guardiolától, Pep utolsó mérkőzése, amikor még ő a Barca mestere. Nehéz pillanatok lesznek ismét, a búcsú sosem könnyű. Messiék mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében, ez aligha lehet kérdés. A Barcelona idén a BL-t és a bajnokságot is elbukta, így enyhe vigaszt csak ez a győzelem jelentene számukra. Pep Guardiola kerete már ismert, nézzük, kik utaznak Madridba:

FCB: Valdés, Piqué, Cesc, Xavi, Iniesta, Alexis, Messi, Thiago, Pinto, Mascherano, Keita, Busquets, Pedro, Afellay, Adriano, Cuenca, Montoya, Bartra, Dos Santos és Tello.

A sérültek is a csapattal tartanak, kivéve persze Abidalt. Közben az is kiderült, hogy Villa nem kerül be az EB keretbe, de ez valahol várható volt.

 

A Bilbao az elveszített Európa Liga döntő után akkori legyőzője otthonában vigasztalódhatna egy CdR győzelemmel, de nem lesz könnyű dolguk. Bielsa mester biztos töri a fejét, hogy milyen taktika vezetne sikerre, de a Bilbaotól ne várjunk meglepetést. Ez a csapat nem tud alibizni, nem tud bekkelni. A Bilbao egyike a világ legőszintébb fociját játszó együttesének. Ők mindig nyerni akarnak. Persze ez nem mindig jön össze, mint az EL döntő is bizonyítja, de attól nem kell félni, hogy taktikát váltanának. Ők a Barcát is verni akarják, és nincs is semmi veszíteni valójuk. Ők az ’underdogok’, a katalánoktól ki lehet kapni, valljuk be őszintén. A baszkoknál nincs meghatározó játékos, aki ne tudná vállalni a játékot.

 

Sok gólra számíthatunk, hisz mindkét együttes szeret, és tud is támadni. Mindkét fél a 4-3-3-as felállást, és annak egyéb variációját játsza, és az első két sor a Bilbaonál és a Barcánál is csupa támadó felfogású játékossal lesz feltöltve. Az egyik oldalon Messi-Pedro-Alexis, a másikon Muniain-Llorente-De Marcos rohamozzák a kapukat.

 

A bajnokságban a Bilbao otthon 2-2-es döntetlent játszott Xaviékkal, a Camp Nouban viszont 2-0-ra a katalánok nyertek. Ugyan csak két gól esett, de igen jó iramú, látványos, sok helyzetet hozó kilencven perc volt az, ahol mindkét kapus hatalmas bravúrokat mutatott be.
Lehet számít valamit, lehet nem, hogy a Barca már elég régóta erre a találkozó készül, míg a Bilbao elsősorban az EL döntőre fókuszált. A bajnokság után egyik csapat sem játszott meccset, de az nem lehet kérdés, hogy edzésben maradtak. Főleg igaz ez a katalánokra, ahol szinte kivétel nélkül mindenki válogatott játékos.

 

A mérkőzés esélyese egyértelműen a Barcelona együttese, de soha ne becsüljük le a Bilbaot. Nem sebezhetetlen a Barcelona védelme, és ugyan a baszkok az EL döntőben csöndben maradtak, de a Schalke és a Man U. ellen bizonyították, hogy mire képesek. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy abból a lendületből mennyi maradt, mennyire törte meg őket a vesztes EL döntő, de a Bilbao egy mentálisan is erős csapat, és ők itt tényleg tét nélkül játszhatnak. Fura ezt mondani egy döntőre, de ezt a finálét csak a Barca tudja elveszíteni.

 

Tippünk 3-1-es katalán siker. Sok szerencsét a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,