Napi tippajánló: Agnieszka Radwanska - Venus Williams

2012-05-30
Tegnap búcsúzott a torna egyik esélyese, Serena Williams. Könnyen előfordulhat, hogy ma nővére is az ő sorsára jut, viszont Venus mai esetleges veresége aligha tartozna a meglepetés kategóriába. Múlnak az évek, ahol egykor tűz égett, most csak a parázs pislákol.

 

Agnieszka Radwanska - Venus Williams

Tipp: Radwanska

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 17:00 után (csúszás előfordulhat)

 

Ki ne ismerné Venus Williamset! Hét GS tornát nyert, abból hatot Wimbledonban, és egy US Open-t hazai közönség előtt. A salakos borítás sosem volt a kedvence, legjobb eredménye még 2002-ből való, amikor is itt Franciaországban döntőbe jutott, ám ott vereséget szenvedett. Karrierjének korai évei nagyon sikeresek voltak, de aztán sérülések és visszatérések váltották egymást. Venus kiemelkedő alakja a női tenisz világának, de tény, hogy a mostani 'sztárok' ellen már nem sok esélye van.

Talán Michael Schumacherhez lehetne őt hasonlítani. Schuminak is van egy-egy villanása, de mióta visszatért, nem tud kiemelkedőt alkotni. Venusnak sem megy. Egy-egy szett, egy-egy game erejéig még néha régi önmagát idézi, de a top játékosok ellen főleg salakon nagyon kevés esélye van a győzelemre.

 

Venus mai ellenfele a lengyel Agnieszka Radwanska, napjaink egyik legjobb teniszezőnője. Agnieszka 3. a világranglistán, és ez a 2012-es év eddig nagyon sikerült neki. Két hete Rómában Cetkovska megállította, íg bevállalta a kisebb Brüsszeli tornát, amit a papírformának megfelelően be is húzott. Nem volt ellenfele, szettveszteség nélkül nyerte a tornát. Radwanskának egy mumusa van, ő pedig Azarenka. Vele nem tud mit kezdeni a lengyel, viszont Azarenkán kívül bárkit, bárhol képes elverni.

 

Venus és Agnieszka egymás elleni találkozóit nézve természetesen Venus vezet, de ebből nem szabad kiindulni. A korábbi években Venus volt a világ legjobbja, a Williams nővérek a világ legjobbjai voltak. Azok az idők elmúltak, amit a tegnapi Serena vereség is jelez. Ma már Agnieszka jóval esélyesebb, mint Venus. Ők utoljára idén Miamiban futottak össze, ahol a lengyel lány két sima szettben verte el Venust 6-4; 6-1-re. Pedig ha valahol, akkor azon a borításon még lett volna esélye Venusnak. Salakon viszont Agnieszka sokkal esélyesebb, és talán csak Venus múltjának köszönhető, hogy nem nagyobb a távolság a kettejükre kínált szorzó között. Radwanskának idén már három tornagyőzelme van, és még legalább ennyi lenne, ha Azarenka nem lenne a WTA mezőnyében.

 

Sajnos az idő múlik, és Venus egykor a világ legjobbja volt, de el kell fogadni, hogy már vannak nála jobbak. Agnieszka Radwanska például ilyen lány. Keményebb meccs lesz, mint az első körben Jovanovski ellen, de Venus sem okozhat neki problémát!

 

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,