Napi tippajánló: AFC Ajax - Manchester United

2012-02-16
Az Európa Liga mai játéknapjának leginkább várt meccse az Ajax és a Manchester United összecsapása. Ez a párosítás inkább a BL-be illő, de a sors úgy hozta, hogy a második számú kupasorozatban találkoznak egymással. Nézzük, mire számíthatunk este, ha leülünk a TV elé.

AFC Ajax – Manchester United
Európa Liga

Tipp: Manchester United góljai 1,5 fölött
Odds: 1.80
Iroda: bet365
Kezdés: ma 19:05

Sokan azt mondják, hogy a United nem fogja komolyan venni az Európa Ligát. Még ez is előfordulhat, de ez maximum abban fog megmutatkozni, hogy Sir Alex néhány játékosát pihentetni fogja. Azt kategorikusan kijelenteni nem lehet, hogy dobni fogják az Európa Ligát. Attól még, hogy több olyan játékos kap majd lehetőséget, akik bajnokin nem  nagyon rúgnak labdába, vagy csak nagyon keveset, ezen a meccsen a vendég csapat az esélyesebb.

A United nem fogja félvállról venni a találkozót, sőt talán még jó is, hogy többen bekerülnek majd az ún. ’B’ csapatból. Bennük még éghet a bizonyítási vágy, míg egy Giggst, Scholest már lehet, hogy nem hozna lázba egy ilyen találkozó. Jöjjenek a fiatalok, és mutassák meg, hogy játsszák a focit Angliában.

A két bajnokság, a holland Eredivisie, és az angol Premier League között óriási különbség van. Pénzben, tempóban, nézettségben, mindenben a PL a jobb. Azt kell mondani, hogy az Ajax ugyan irigylésre méltó múlttal rendelkezik, de jelenleg egy olyan labdarúgója sincs az amszterdamiaknak, aki kezdő lenne a Unitedben. A holland élvonalban sem tartozik jelenleg a legjobbak közé az Ajax, ami szomorú. Ha feltűnik egy-egy tehetséges focista, egyből piacra dobják. Nem tud kialakulni egy olyan csapat, amely Európában is esélyes lenne mondjuk az EL-ben.

Ami azt illeti, a két együttes formája is eltérő. Amíg Rooneyék Anglia legjobbjaival találkoznak hétről-hétre, és verik meg őket, addig az Amszterdam holland középcsapatokkal sem bír el. Az utóbbi hetekben nagyon csúnya zakókat szedtek össze. Legutóbb ugyan elverték 2-0-ra a Bredát, de előtte kikaptak 2-0-ra a gyenge formát mutató Utrechttől. Annyira tanácstalonok voltak támadásban, hogy az felfoghatatlan. Ráadásul mindez hazai pályán történt. A szurkolók kifütyülték őket félidőben és a meccs lefújása után, amit meg is érdemeltek Erickesnék. Aztán nem volt meglepetés a Feyenoord elleni 4-2-es verés sem. Guidetti hármat is lőtt nekik, kész katasztrófa az amszterdamiak hátsó sora. Persze a középpálya sem jobb egy fokkal sem.

Ezzel szemben a United versenyben van a bajnoki címért, verték a ’poolt, és az Arsenalt is, a Chelsea ellen pedig döntetlent játszottak. A United jó formában van, az Ajax pedig csak tengődik. Ha azt nézzük, milyen minőségű csapatok rúgtak kettőt az Ajaxnak, talán joggal várhatjuk el a Vörös Ördögöktől, hogy ők is betaláljanak legalább két alkalommal. Óriási lesz a fölényük az angoloknak például pontrúgásoknál. Angliában ennek sokkal nagyobb ’hagyománya’ van. A hazaiak nincsenek hozzászokva ezekhez a légitámadásokhoz, hisz a holland bajnokságban inkább a földön szeretik tartani a labdát, és nem feltétlenül az ívelgetésekben bíznak. Márpedig a United két szélen nagyon erős, és ha például játszik majd Park, Nani, esetleg Valencia, velük semmit nem tud majd kezdeni az Ajax védelme.

Amúgy még az sem biztos, hogy a United tartalékos lesz, ők ugyanis hétvégén nem játszanak bajnokit. Könnyen lehet, hogy a skót mester a legerősebb Unitedet küldi pályára, akkor pedig ez a két gól akár félidőre összejöhet. Régen méltó ellenfele lett volna az Ajax a Manchesternek, ma már ez egy kötelező feladat Rooneyék számára.

Tippünk a találkozóra 1-3-as vendég győzelem. Sok sikert a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást. (Aki tudja fogni a Story4 csatornát, élőben megtekintheti a találkozót este 19:00-től)

Címkék: sportfogadás, tipp,