Napi tippajánló: 1. FC Köln - Borussia Dortmund

2012-03-25
Tegnap a Bayern hozta saját meccsét a Hannover ellen, ma a Dortmundon a sor. A Borussia együttese nincs kirobbanó formában, de ez a csapat akkor is nyer, amikor nem játszik jól. Nem rúgnak 6-7 gólt egy meccsen, mint a bőrgatyások, de az 1-0, és a 7-1 is ugyanúgy három pontot ér. Köln-Dortmund-Nézzünk elébe!

1. FC Köln-Borussia Dortmund

Tipp: Dortmund

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 17:30

A Köln jópár éve az a csapat volt, akik otthon gyűjtögetik a pontjaik nagy részét. A RheinEnergie Stadion-ban mindenkire veszélyesek voltak, ám idén ez koránt sincs így. Legutóbbi hazai meccsét megnyerte a Köln, egy fontos győzelem volt a kiesés elleni harcban a Berlin ellen, de előtte sorozatban három vereség volt a mérleg. A Podolski-saga sem tett jót a csapategységnek, és ez mutatkozott is az eredményekben. Legutóbb az 1. FC Hannoverben nagyon megfázott, 4-1-el küldték őket haza múlt héten. Persze Prinz Poldi nélkül nem is nagyon számíthattak másra.

De mire mehet egy olyan csapat a Bundesligában, amely csapatnak a teljesítménye egy embertől függ. Ha Poldinak megy, akkor jó, de ha rossz napot fog ki, akkor jönnek a zakók. Poldi 16 gólnál jár a bajnokságban, a Köln alfája és omegája. Éktársa Novakovic mindössze háromig jutott idén, pedig kap lehetőséget rendesen Solbakkentől is...

A Kölnnel, és sok más csapattal ellentétben a Dortmund erénye, hogy akkor is hozzák a pontokat, amikor nem megy nekik. Az ő játékuk a sok futásra épül, az agresszív letámadásra, labdaszerzésre. Igazi csapatként küzdenek, és hátul annyira stabil a Dortmund, hogy sokszor 1 lőtt gól is elég a sikerhez. így volt ez legutóbb a Werder ellen is, amikor Kagawa 8. percben szerzett góljára nem érkezett válasz a meccs hátralévő részében. A hét közben a Fürth ellen sem kaptak gólt 120 percen keresztül.

Hummels és Subotic átjátszhatatlan! Középen pedig a Borussia annyira erős, hogy nem tud majd mit kezdeni velük a Köln. Bender és Kehl olyan szűrést végez középen, hogy az elképesztő. Ezzel megkönnyítik Suboticék dolgát. Amit a középpálya átenged, azt a két torony a védelemben hatástalanítja. Ha netán rajtuk is túljutnak az elenfelek, még mindig ott van Weidenfeller, akinek nem könnyű túljárni az eszén!

A támadószekcióban pedig Lewandowskival és Kubával az élen minimum egy-egy gólt mindig begyötörnek. Grosskreutz is bejátsza az egész pályát, és a két szélső is rendre feljön a támadásokkal, ami szintén a dortmundi csapat sajátja. Persze előfordul ez más csapatoknál is, de Pisczek és Schmelzer 90 percen keresztül bírja a vonaltól-vonalig játékot, és ezzel felőrlik az ellenfeleket.

A Köln ezekben a hetekben nem lehet ellenfele a Dortmundnak. Kloppék nem bukhatnak, mert a Bayern óriási formába lendült itt tavasszal. Nem lehet bízton kijelenteni, hogy 3-4 góllal behúzza a vendég együttes a találkozót, de egy gólt közéraknak a dortmundi srácok, ami bőven elég a sikerhez.

Sok szerencsét mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,