Napi tippajánló:TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart

2012-03-16
A szokásos péntek esti Bundesliga meccsen ma két olyan csapat találkozik, akiknek van törleszteni válójuk saját közönségük felé. Egész biztosan parázs meccs lesz, izgalmas, sok gólos találkozóra van kilátás. De miért is?

TSG Hoffenheim – VfB Stuttgart
Tipp: mindkét csapat lő gólt
Odds: 1.66
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:30

Kezdjük a vendégekkel. A VfB egyike azoknak a csapatoknak, akik képesek egy meccsen négyet rúgni, aztán a következőn négyet kapni. Egyik- vagy másik eset szinte mindig előfordul, a svábok meccsén nem szoktunk unatkozni. Legutóbb viszont olyasmi történt, ami azelőtt több mint 70 meccsen keresztül nem. A VfB 0-0-s döntetlent játszott. Ez nem sűrűn fordul elő velük, valószínűleg megint jópár fordulónak el kell telnie, amikor újra gól nélküli meccset látunk tőlük. A ’lautren elleni 0-0-át megelőzően Labbadia együtese a Hamburgnak és a Freiburgnak is négyet lőtt, tehát egyáltalán nem kell félnünk attól, hogy gól nélkül maradnának a svábok ma este. Inkább az a kérdés, mennyit lőnek. Egyet, kettőt, hármat …- ki tudja.

A mérkőzés pikantériáját adja, hogy Vedad Ibisevic visszatér oda, ahol a legnagyobb sikereit érte el. A bosnyák támadó négy és fél évet húzott le a Hoffenheimnél, a 2008/09-es idényben 17 meccsen 18 gólig jutott el a kékeknél. Azután folyamatosan esett vissza a teljesítménye, sérülések is hátráltatták, de a Stuttgartnál új impulzusok érték, és újra nagy kedvel játsszik minden meccsen. Ma Ibisevic a Hoffi ellen kettőzött erővel fog küzdeni, kíváncsian várjuk, mi sül ke belőle.

Ami a hazaiakat illeti, hát nekik is van mit kompenzálniuk a saját szurkolóik felé. Legutóbb ugyanis 7-1-re kaptak ki a Bayern Münchentől, ami azért nem mindennapi. A bajorok 58 perc alatt jutottak el hétig, és ha az utolsó fél órát is megnyomják, 10 is lehetett volna közte…Babbel csapatának védekezése kész tragédia volt. Átjáróház volt a védelem, akkor rúgtak gólt a müncheniek, amikor akartak. Ma azért hétig nem jut el a Stuttgart, az szinte biztos, de az is, hogy legalább egyszer betalálnak. Ugyanakkor a Hoffenheim sem szokott rúgott gól nélkül lehozni egy meccset. A Bayernnek is lőttek gólt (igaz kapitális védelmi hiba után). De a 2012-es évben lejátszott nyolc bajnoki között csak egy olyat találunk, ahol nem tudtak gólt szerezni. Ez még január 21-én volt, ráfoghatjuk az idény eleji formára. Azóta viszont mind a hét meccsükön lőttek legalább egy gólt, és erre ma is jó esély kínálkozik. A múltheti kínos zakó után ma hazai pályán biztosan kompenzálni szeretnének, de a VfB sem döntetlenért utazik a Hoffenheimhez.
Ezen a találkozón igazi adok-kapok várható, nem fog csalódni, aki leül a TV elé, és megnézi ezt a mérkőzést!

Mindkét együttes 4-2-3-1-es felállásban, támadó felfogásban lép pályára. Az első négyes mindegyik tagja mindkét együttesnél előre játszik, de a védők közt is találunk mindkét csapatnál olyanokat, akik rendre előre jönnek a széleken. Például a kis Beck a Hoffinál rendre előre merészkedik, nem véletlen az sem, hogy ő az élvonal legszabálytalanabb játékosa, hisz amikor előre megy akkor valóban egy plusz ember támadásban, de ugyanakkor védekezésben egy mínusz. Így gyakran csak elkésett szerelésekkel, visszahúzásokkal tudja csak megakadlyozni a kontrákat, aminek rendre sárga lap a vége.

Sok sikert, sok gólt , és jó szórakozást kívánunk a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,