Napi tippajánló:Shvedova Y. - Minella M.

2012-05-28
Vasárnap kezdetét vette az év legnagyobb salakos tornája, a Roland Garros. A szakértők szerint ezt a GS tornát a legnehezebb megnyerni, amiben biztos van igazság. Tippajánlók mai két szereplője a végső győzelemben aligha reménykedhet, de az első kört mindketten szeretnék túlélni.

Shvedova Y. - Minella M.

Tipp: Shvedova 2-0-ra nyer

Odds: 1,57

Iroda: bet365

Kezdés: ma 15:00 után

A kazah születésű Shvedova jelenleg a 142. a WTA világranglistáján, de volt ő ennél jóval feljebb is. A 2010-es év volt a csúcs karrierje szempontjából, de még mindössze 24 éves, szóval akár 5-6 jó év is lehet benne. A tehesége megvan, és ebben a híg női mezőnyben egy-egy jobb szerepléssel nagyot lehet ugrani előre a ranglistán.

Ellenfele a 26 éves luxemburgi Mandy Minella, aki először jutott föl a Garros főtáblájára. Ő Strassburgban ún. Lucky Looser-ként lett főtáblás, de ott Hradecka két szettben verte. Hradecka nagyon gyengén játszott, főleg fogadóként volt tanácstalan, pedig Minella nem  gyilkos adogatásairól híres. Sőt, hogy őszinték legyünk, kb. semmiről sem híres. Egy lány a WTA mezőnyéből, aki nem tartozik a közvetlen elithez, de még a top50-hez sem sok köze volt eddig. Ott a 100. hely környékén ellavírozik, megkeresi a kennyérrevalót kisebb tornákon, de ennyi.

Azért Shvedova fénykorában igen jól játszott, 2010-ben a Garroson például a nyolcaddöntőig jutott, ahol az akkor bombaformában lévő Jankovic állította meg. De áldozata volt Agnieszka Radwanska is, szóval Shvedova tehetségnek nincs híján.

A selejtezőkön sem volt semmi problémája, sőt talán még jól is jött neki az a pár mérkőzés, így jobban 'beütötte' magát. Bogdan, Vandeweghe és Tomljanovic is két sima szettben kapott ki tőle, és Minella sem jobb semmivel ezeknél a lányoknál. A luxemburgi hölgy gyengébb kvalitásokkal rendelkezik, és azért Shvedovának van egy kis RG rutinja, míg Minella ilyen szempontból teljesen szűz itt a French Openen.

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,