Napi tippajánló: Oroszország - Franciaország

2011-12-14
A mai nap a negyeddöntőket rendezik meg a női kézilabda VB-n, és késő estére kiderül, melyik négy csapat az, amelyek az elődöntőbe kerülnek. Az első találkozó ma kora délután kerül megrendezésre az oroszok és a franciák részvételével. A nyolcaddöntők meccsei után ez egy sima meccsnek tűnik, és nagy valószínűséggel az is lesz.

Oroszország-Franciaország
Női Kézilabda VB

Tipp: Oroszország
Odds: 1.42
Iroda: expekt
Kezdés: ma 14:45

A francia lányok nagyon megszenvedtek két nappal ezelőtt a svéd válogatott ellen. Ott 40-45 percig úgy nézett ki, hogy a svédek mennek tovább, de a franciák nem adták fel, és megfordították a meccset. 26-23-ra sikerült nyerniük, de az a meccs bebizonyította, hogy bőven verhető a gall válogatott. Látszott rajtuk, hogy Signate kidőlése nagyon megviselte őket. Senki sem gondolta, hogy nélküle így fog akadozni a gépezet. Mendy játszott a helyén támadásban, de nem váltotta meg a világot. Végül Pineau, Lacrabere és Baudouin vezérletével sikerült megfordítani a meccset, de az a találkozó rengeteg energiát emésztett föl. Krumbholz mester arcán látszott a feszültség, főleg az elején, amikor semmit sem tudtak kezdeni a francia lányok a svédekkel, támadásban pedig nagyon sokat hibáztak. A győzelem kulcsa az volt, hogy a svédek 45 percig bírták, aztán sikerült gyorsan három gólt lőniük Pineauéknak, és onnantól már ők játszottak fölényben, és persze a szerencse is az ő oldalukon volt már akkor.

Az orosz válogatott a nyolcaddöntőben a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott Izland ellen. Trefilov csapata nagyon kiegyensúlyozott volt, mindkét félidőben 15-15 gólt dobott. A legeredményesebb játékosuk Postnova volt, köszönhető ez annak, hogy a heteseket is ő dobta, viszont csak ötöt értékesített a nyolcból. Ezen a meccsen belefért, valószínűleg nem is koncentrált úgy, ahogy az elvárható lett volna. Azért Oroszország erejét mutatja, hogy e meccs előtt senki sem tudott 30 gólt dobni az izlandi csapatnak. Az egyik legkeményebb védekezése a szigetország válogatottjának van, nagyon kellemetlen csapat. Hiába játszottak már Montenegróval, Norvégiával, Angolával, Németországgal, senki sem jutott 30-ig ellenük. Az oroszok viszont igen, pedig nem az volt a legjobb mecsük itt a VB-n. Nagyon képzett játékosok alkotják az orosz csapatot, és Trefilov mester egy percig sem hagyja lankadni a figyelmet. Sedoykináék nagyn magabiztosak, a legszorosabb meccsükön is volt hat gól különbség. Eddig senki sem tudta megizzasztani az oroszokat. Ma azért nem lesz könnyű dolguk, de ha az izlandi védelemmel elbántak, akkor a franciák ellen is jó eséllyel indulnak harcba. Sok szakértő az oroszokat tarja a legesélyeebbnek a VB győzelemre, amit alá is támaszt az eddigi teljesítményük. Mentálisan nagyon erős csapat az orosz, technikailag is képzettek a lányok, minden esélyük megvan, hogy a legvégén ők örüljenek.

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,