Napi tippajánló:Malaga - Atletico Madrid

2012-01-07
Nem kellett sokat böjtölniük a spanyol foci kedvelőinek. A Primera Divisionben ma öt meccsel nyitnak, ahol minden kétséget kizárón a megújult Atletico malagai fellépése a leginkább reflektorfényben lévő találkozó. A továbbiakban nézzünk szét a két csapat háza táján!

Malaga – Atletico Madrid
Spain- Primera Division

Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.80
Iroda: bet365
Kezdés: ma 22:00

A Malaga rendszeres szereplője a tippajánlóknak, így kezdjük inkább a vendégekkel. Abban mindenki egyetért, hogy az eddigi szezonjuk csak szenvedés volt. Agüero és Forlan nélkül igazi vergődés, amit bemutattak. Hiába érkezett a Porto ex-csatára, Radamel Falcao, nagyon nem találta a helyét a ’tico játékrendszerében. Már ha lehetett játékrendszerről beszélni…

Jelenleg a 10. az Atletico, ami még talán elfogadható. Ahhoz képest, milyen gyenge meccseket játszottak az ősszel, még hízelgő is számukra ez a pozíció. Egy jó tavaszt produkálva lehet ebből top6-os hely is, a céljuk sem lehet más!  Első lépés volt a célok elérése érdekében az edzőváltás. A piros-fehérek kispadján Diego Simeone, volt argentín válogatott ül a szezon további meccsein. Az biztos, hogy kellett a vérfrissítés, rosszabb aligha lesz az ő irányítása alatt a csapat.

Simeone érkezése mellett egy távozásról is beszélnünk kell, ami érzékenyen érintheti a matracosokat. José Antonio Reyes a rövidke téli szünetben eligazolt a Sevillához, a madridi klub 3.5 millió €-t kapott a szélsőért. Reyes érzékeny veszteség lesz Madridban! Lehet, hogy van nála gyorsabb szélső, az is lehet, hogy nem fiatal már, de az egészen biztos, hogy az ősszel amikor pályára lépett, mindent megtett a madridi klub sikeréért. Hajtott, küzdött, ami sok csapattársáról nem volt elmondható. Mind a pályán, mind az öltözőben hiányozni fog!

A Malagát láthattuk hét közben a Madrid ellen, egy félidőt bírtak a fővárosiak ellen. Végül 2-0-s vezetésről 3-2-re kaptak ki, de már lehetett bíztató jeleket látni a játékukban. A Kakaval felálló Madriddal már felvették a harcot, de amikor a második félidőben Mourinho frissített, a Malaga nem tudott feljebb váltani. De nem is a Real legyőzése a cél egyelőre. Az még nagy falat a Malaga csapatának, az Atletico viszont már nem!

A tippünk, hogy ma a Malaga és az Atletico gólgazdag meccset játszik. A matracosok oldalán többen is nyilatkoztak, és azt mindenki elmondta, mennyire fel van dobva a csapat Simeone érkezése óta. Koke szerint már minden játékos várja, hogy ismét pályára léphessen, és bizonyíthasson. Ez minden bizonnyal igaz is! Az Atleticoban klasszis focisták játszanak. Ott ősszel sem a játéktudás hiányzott, hanem a játékkedv. Lesz pár hiányzó, mint Assuncao, Joel, vagy Pudilo, de aki számít, az bevethető a mai meccsen. Falcao, Diego, Juanfran, Arda Turan, Koke és még lehetne sorolni –mindenki játszani akar. A gólokért a Falcao-Diego tengely irányította támadósor felelős. Széleken Adrian és Arda Turan kezdhet, de természetesen ez sem száz százalék.

A Malaga hazai pályán biztosan győzni akar! Márpedig ha tényleg ez a céljuk, akkor nekik is fel kell pörögni, mert ez a Madrid most igazán elszántnak tűnik. Ha a ’tico lendületbe jön, és például Diego elkapja a fonalat, a Real és a Barca dolgát is meg tudná nehezíteni az Atletico. Pellegrininek is számolnia kell azza, hogy vannak kimaradói. Baptista, Joaquin és Rosario sérült, de nem került be a keretbe Eliseu Portillo és Camacho sem. Viszont ahogy a Madrid ellen, úgy ma is ott lesz a pályán Rondon, Cazorla, Isco, Seba Fernandez, meg mindenki, aki számít.

A tipp kulcsa az, hogy az Atletico Madrid régen volt ennyire motivált. Hogy meddig tart ki ez a lelkesedés, az egy jó kérdés, de az biztos, hogy ma szívüket-lelküket kiteszik a pályára, és nemcsak a mezt viszik ki a gyepre. Hatalmas meccs lesz, mindenképpen érdemes megnézni az újjáalakuló Atleticot! A 2011-es évben két vereséggel zártak, nagyon edzőbuktató szaga volt azoknak a meccseknek. Simeone érkezésének mindenki örült, itt az ideje, hogy bizonyítsanak!

Nagyon jó esély van arra, hogy mindkét csapat betalál, de mivel mindketten győzelemre mennek, nagyon jó esély kínálkozik egy három, vagy akár négy-öt gólos meccsre.

Jó szórakozást a meccshez, és sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,