Napi fogadási tipp: BAFTA – Legjobb rendező

2017-02-10
Ha film és díj, akkor Kaliforniai álom – legalábbis az idei Golden Globe szerint, és ez a film a BAFTA, és az Oscar toronymagas esélyese is. Vagy mégsem?

 

Esemény: 70. BAFTA-díjátadó 2017 – Legjobb rendező

Határidő: 2017. február 12. 03:00

Iroda: bet365 (Specials/United Kingdom)

 

Ha film és díj, akkor Kaliforniai álom – legalábbis az idei Golden Globe szerint, és ez a film a BAFTA, és az Oscar toronymagas esélyese is. Vagy mégsem? A színészek Oscarja, azaz a Screen Actors Guild Awards esetében a film hírül sem tartolt, egyedül a női főszereplő, Emma Stone vehetett át díjat a La La Land stábjából.

 

A jelöltek:

Damien Chazelle (La La Land)  - 32 éves Harvardon végzett amerikai rendező és forgatókönyvíró, idén forgatókönyvíróként és rendezőként is megkapta a Golden Globe-díjat. Említésre méltó munkássága van már ilyen fiatalon is, nevéhez fűződik a Whiplash, a Cloverfield Lane 10 és a Grand Piano is.

 

Kenneth Lonergan (Machester By the Sea) – 54 éves bronxi rendező valamint forgatókönyvíró, és olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a New York bandái, a Számíthatsz rám, a Margaret, vagy éppen a Csak egy kis pánik. Több rangos díjat is nyert filmjeivel, különösen a Számíthatsz rám (2001) győzött meg több nemzetközi zsűrit is (Independent Spirit, Sundance, Satellite Award, Toronto Film Critics Association Award, stb.)

 

Ken Loach (I Daniel Blake) – 80 éves angol filmrendező, producer és forgatókönyvíró, több mint 30 film rendezője. 1994-ben megkapta a filmes BAFTA életműdíjat is, de van többek között Arany Pálmája, César-díja, Arany Oroszlánja, Tiszteletbeli Leopárdja és Európai Filmdíja is.

 

Denis Villeneuve (Arrival)  - 49 éves kanadai rendező, Arany Pálmás - Arany Medvés filmes, aki olyan filmeket jegyzett eddig, mint a Sicario, az Enemy, a Fogságban, a Felperzselt föld, és ő az, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a Szárnyas fejvadászt oly sok év után folytathatja.

 

Tom Ford (Nocturnal Animals) - 55 éves texasi filmrendező, forgatókönyvíró, filmproducer, és nem utolsósorban divattervező, aki a Gucci és az Yves Saint Laurent kreatív igazgatójaként szerzett magának hírnevet. A 2009-es Single Man c. filmje Oscar-jelölt volt.

 

És mit gondol az esélyekről a bet365? 

Damien Chazelle - La La Land (Kaliforniai Álom, író: Damien Chazelle, IMDb 8,6; tomatometer 93%, audience score 86%) 1.10
Kenneth Lonergan - Machester By the Sea (A régi város, író: Kenneth Lonergan, IMDb: 8,2; tomatometer 96%, audience score 81%) 10.00
Ken Loach - I Daniel Blake (Én, Daniel Blake, író: Paul Laverty, IMDb: 8,0; tomatometer 92%, audience score 88%) 10.00
Denis Villeneuve - Arrival (Érkezés, forgatókönyvíró: Eric Heisserer, IMDb: 8,2; tomatometer 94%, audience score 83%) 34.00
Tom Ford - Nocturnal Animals (Éjszakai ragadozók, forgatókönyvíró: Eric Heisserer, IMDb: 7,7; tomatometer 72%, audience score 76%) 51.00
  

A BAFTA Legjobb film kategóriájának esélylatolgatása itt olvasható.

 
Címkék: fogadás, sportfogadás,