Napi Tippünk: Erzgebirge Aue - Eintracht Frankfurt

2011-11-07
A hétfő mindig egy nehéz nap a sportfogadásban, hisz a hétvégi meccsdömping után a hétfő mindig olyan üresnek tűnik. Ilyenkor a legjobb, ha egy kis szünetet tart az ember. Azonban ha van játszható meccs, azt nem szabad elszalasztani!

Erzgebirge Aue - Eintracht Frankfurt
Németország-Bundesliga II
 
Tipp: Eintracht Frankfurt
Odds: 1.73
Iroda: bet365
Kezdés: 2011. november 7.  20:15


A német másodosztály szokásos hétfő esti meccsén ma az Aue fogadja az Eintracht Frankfurt együttesét. A hazai Aue mindössze 12. a tabellán, és ma sem ők a mérkőzés esélyesei. Ráadásul nincsenek jó formában, utolsó három meccsükön nyeretlenek, és a kupából is kiestek. A kupakiesés talán nem annyira fájó, de a bajnokságban mutatott teljesítmény aggodalomra adhat okot.
 
Az Aue mai ellenfele az Eintracht Frankfurt, akik az első osztályból való kiesést gyorsan feledtetni szeretnék egy azonnali feljutással. Nagyon jó úton járnak, hisz eddig még a Düsseldorffal egyetemben veretlenek az idei kiírásban. Armin Veh csapatának nyolc győzelem mellett öt döntetlenje is van, ami jelenleg a harmadik helyre elég a Bundesliga másodosztályában. Idegenbeli teljesítmények alapján viszont ligaelső az Eintracht, ami mindig mutatja egy csapat erejét.
 
A Frankfurtnak minden esélye megvan arra, hogy kiesését követő évben egyből visszajusson a legjobbak közé, és ismét a Bayern München, vagy a Dortmund csapatával játsszon hétről-hétre. Armin Veh kellemes gondokkal küszködik, hisz nagyon sok jó képességű játékosa van, akikre bármikor számíthat. A német források szerint ma a fiatal Erwin Hoffer és Mo Idrissou kezd elöl. Ez a páros életveszélyes. A osztrák Hoffer formájáról csak annyit, hogy Theofanis Gekas-t szorította a kispadra. Azért ez nem kis fegyvertény, de Veh van ott az edzéseken, és valószínűleg látja az ambíciót Hofferben. Idrissout pedig nem kell bemutatni, a Freiburgban volt nyolc és tizenhárom gólos idénye is, itt most ’csak’ ötnél tart. Hoffer mozgékonyabb, sokat mozgó csatár, míg Idrissou igazi erőcsatár, akinek a fejjátékára is lehet alapozni. Nagyon veszélyes páros, de ha Gekas kezdene, akkor sem lenne könnyebb dolga az Aue védelmének.
 
A Frankfurt középpályás sora is a legjobbak közé tartozik a másodosztályban. Alex Meier egy vérömleny miatt hagyott ki edzéseket, de minden jel arra utal, hogy ma játszani fog. Meier játéka különösen fontos lenne, hisz eddig tizenkét meccsén nyolc gólt lőtt, ezzel csapata legeredményesebb játékosa. Meier mellett Rode, Köhler, Schwegler és Lehmann kaphat szerepet. Valószínűleg Lehmann marad a padon, de biztosat még nem lehet tudni.
 
Az Eintracht védelme is nagyon erős. Eddig lejátszott 13 meccsükön mindössze 11 gólt kaptak, tehát meccsenként átlagban az 1.00-át sem éri el a kapott gólok száma. Rajtuk kívül ezt összesen két csapat mondhatja el magáról.
Kicsit sarkítva az is könnyen elképzelhető, hogy az Aue jövőre már a harmadosztályban, míg a Frankfurt az élvonalban szerepel. Nem megbántva az Aue csapatát, de a két együttes között énekelni lehet a különbséget. Biztosak lehetünk benne, hogy az Eintracht győzni megy az Auehoz, hisz az élmezőny nagyon szoros. Van öt csapat, akik közül automatikusan csak kettő jut föl az élvonalba. Nincs idő lazítani, hisz a feljutásra esélyes csapatok nem hibáztak a hétvégén, így a Frankfurt sem akar hátrányba kerülni.
 
Armin Veh csapata sokkal erősebb, sokkal egységesebb.  Középpályán labdavesztés után egyből letámadnak, nagyon kellemetlen ellenük játszani. A védelmük stabil, nagyon ritkán hibáznak hátul. Elöl pedig az mutatja az erejüket, hogy egy Gekas csak a kispadon kezd. Nem túlzás, több élvonalbeli klub is van, ahol ő kezdő játékos lehetne. De ez is csak azt jelzi, hogy a Frankfurtnál nincsenek bérelt helyek a csapatban, aki nem teljesít 100%-ot, könnyen a kispadon találja magát.
 
Ha megnézzük az Aue eredményeit, akkor látjuk, hogy nagyon nem szokták megverni őket. Valószínűleg ma sem szenvednek el kiütéses vereséget, de egy-két góllal alulmaradnak a Frankfurt ellen ezen a hétfői meccsen. Tippünk 0-2.


Címkék: sportfogadás, tipp,