Nálunk is ez jöhet? - Ohióban betiltották az internet kávézókat

2013-05-29
Ohió államban a fűnyírás elvét követve minden internetes kávézót betiltottak, arra hivatkozva, hogy azok szerencsejáték barlangok voltak. Nem ők az elsők, áprilisban Floridában is ugyanez történt.

 

Az államban, mint ahogy nálunk is, csak a négy nagy kaszinóban lehet szerencsejátékot játszani vagy nyerőgépezni. Ezt szándékoztak kijátszani azok, akik - közeli kaszinó híján - ide tértek be egy kicsit online játszani és egyben közösségi életet élni.

 

Elege lett ebből a kormányzatnak, és egy csapásra, az államban található mind a 800 internet kávézó működési engedélyét betiltotta, így 6000 embert tett munkanélkülivé egy tollvonással. Szerintük az internetelérést biztosító helyek szerencsejáték barlangok voltak, sőt, pénzmosással is foglalkoztak.

 

Az egyik kávézó tulajdonosa a "szörnyű helyeket"  így írta le: "Jellemzően idősebb emberek jöttek ide be egy kicsit beszélgetni és játszani." Szerinte, ha azzal volt bajuk a törvényhozóknak, hogy szerencsejáték folyt a kávézóben, célszerűbb lett volna inkább az oldalakat blokkolni, hogy ne férhessenek hozzá a felhasználók.

 

Nálunk kicsit más irányból, de szintén egyre több helyen tűnnek fel internet terminálok, amelyek így vagy úgy alkalmasak szerencsejátékra. Néhol nem az internet kávézók, hanem inkább a kocsmák alakulnak át illegális szerencsejáték barlanggá, a Szerencsejáték Felügyelet jelentős bírságokat is szabott már ki ilyenek ügyében. Arról egyelőre nem tudunk, hogy emiatt fontolgatják-e , hogy betiltsák a kocsmákat. :)

 

Forrás: dailydot.com