Nagyvonalú ATM egy kaszinóban

2013-02-20
A hétvégén egy pár ember azt gondolta, hogy megütötte a főnyereményt a Magnolia Bluffs kaszinóban, Mississippiben, és kihasználta egy készpénz-automata hibáját.

 

Szombaton a kaszinó egy pár játékosa felfedezte, hogy az egyik készpénz-automata igencsak nagyvonalúan működik, és az 1 dolláros bankjegyek helyett 100 dollárosokat osztogat. A problémát az okozta, hogy az egyik alkalmazott rosszul helyezte be a pénzjegyeket a gépbe, de ezt csak másnap fedezték fel.

 

Az ügyfelek természetesen előbb észrevették, hogy igencsak jótékony hangulatban van a gép - egy férfi, aki 5 dollárt akart felváltani, ötszázat kapott vissza. Hamarosan többen is megjelentek, és kipróbálták, hogy nekik is szerencséjük van-e a géppel, és nem telt el sok idő, a szemfülesebbek az összes pénzt kiürítették az automatából.

 

Végül persze a kaszinó személyzete is értesült az igencsak költséges hibáról, különösen miután más ügyfelek, a hiba ellenkező oldalát tapasztalták, és kevesebb pénzt kaptak vissza annál, mint amit behelyeztek. Az ügyet ekkor átadták a helyi rendőrségnek. A kaszinó biztonsági kamerájának felvételét átvizsgálva legalább hat embert láttak, akik kihasználták a bizarr incidenst. A kaszinó megadott számukra egy határidőt, amíg mindenféle retorzió nélkül visszaszolgáltathatják az ellopott összeget, ellenkező esetben csalás miatt eljárást kezdeményeznek ellenük. Öten azonnal visszaadták a pénzt, ellenük semmiféle eljárás nem indul, azonban a hatodik gyanúsítottat azóta sem sikerült azonosítani. „Ha egy gép hibásan üzemel, és helytelenül ad vissza, az nem jelenti azt, hogy bárkinek is joga van megtartani azt.” - közölte a helyi rendőrség szóvivője.

 

 

Címkék: kaszinó,