Nagyrészt már mobilról szerencsejátékozunk online

2017-02-08
A globális online szerencsejáték bevétel 70 százaléka már mobil eszközökről származik.

 

Az online szerencsejáték piac világszerte robbanásszerűen növekszik. A Juniper Research piackutató cég legújabb becslése szerint 2016-ban 550 milliárd dollárt játszottak el online a szerencse vadászai. Az online szerencsejáték oldalak a tétek mintegy 10 százalékát könyvelhették el nyereségként.

A várakozások szerint a piac 2021-re megduplázódik.

 

Az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) adatai szerint a világon eddig körülbelül 85 ország döntött úgy, hogy legalizálja az online szerencsejátékokat. A bevétel legnagyobb része jelenleg Európából származik.

 

A nagyobb piaci szereplők mindegyike kínál már valódi pénzes mobil játéklehetőséget, mely lehetővé teszi, hogy a játékosok menet közben is részt vehessenek pár leosztásban, pörgetésben, vagy akár fogadhassanak kedvenc csapataikra. 

 

A PCMag.com szerint az okostelefon előfizetések száma 2020-ig több mint duplájára nő, és globálisan eléri a 6,1 milliárdot. A világ lakosságának 70 százalékának lesz okostelefonja.

 

A szakértők szerint az egyik legnagyobb robbanás az online szerencsejáték szektoron belül a virtuális valóságnak köszönhető majd. Ez a szegmens 2021-ig várhatóan 800 százalékkal fog nőni, és eléri az 520 millió dolláros értéket.

 

Ennek ellenére várhatóan a mobil szektor lesz a legjelentősebb növekedési tényező. Pár évvel ezelőtt a Guardian arról cikkezett, hogy az okostelefon tulajdonosok közel 5 százaléka töltött le már valamilyen szerencsejáték appot készülékére.

Ma a becslések szerint a világ online szerencsejáték bevételének 70 százaléka származik valamilyen okostelefonról…