Nagy siker az online félkarú Olaszországban

2013-03-14
Pedig ott be sem tiltották a nyerőgépeket, mintegy 424 000 darab üzemel ma is a hatalmas Itáliában.

 

Mint ahogy korábban is hírt adtunk róla, Olaszországban tavaly decemberben adták ki az első online slot vagy elterjedtebb néven online játszható félkarú rabló engedélyeket. Ezeket jellemzően a már másfajta kaszinójátékhoz olasz liszensszel rendelkező oldalak kapták meg, 75 ilyen szolgáltató van. 

 

Az Agimeg hírszolgáltató adatai szerint hatalmas sikert arattak a képernyőn csilingelve pörgő ikonok. Az online kaszinók február havi bevétele az előző év februárjához képest képest 80%-kal, 10,1 millió euróról 18,2 millió euróra nőtt. Csak egyedül a 888 oldal nyerőgépei 1 millió eurót csilingeltek össze a Gibraltáron bejegyzett cég tulajdonosainak három hónap alatt, 46 milliós forgalom mellett.

 

A robbanásszerű bevételnövekedés hírén elgondolkodva érdekes lenne ismerni a magyar adatokat is. Sajnos, mivel az olasznál lassabban formálódik a magyar szerencsejáték szabályozás, arra vonatkozóan nincs adatunk, hogy a magyar játékosok a nyerőgépek betiltása miatt hány százalékban fordultak az online változat felé. Kívánatos lenne, hogy minél hamarabb a magyar piac működése is szabályozott keretek között folyjon.

 

Címkék: nyerőgép,