Nagy csatában győztek az olaszok

2013-06-20
Az olasz válogatott kétgólos hátrányról fordítva 4-3-ra legyőzte Japánt a labdarúgó Konföderációs Kupán, így az elődöntőbe jutott.

 

A Recifében rendezett találkozót meglepetésre a japánok kezdték agilisabban, az olaszok sokáig a félpályát is alig lépték át, Japán pedig ennek megfelelően - ha vitatható büntetővel is, de - megérdemelten jutott előnyhöz.

 

A tavaly Eb-ezüstérmes Squadra Azzurrát a rivális gólja sem rázta fel, a védelem sokadik hibáját pedig Kagava használta ki.

 

Cesare Prandelli együttese teljesen váratlanul szépített egy szögletet követően De Rossi révén, ettől kezdve már jobban játszott, mint ellenfele, s bár a szünet előtt a kapufa még megmentette a japánokat, a folytatásban hamar fordított Olaszország egy-egy öngóllal és értékesített 11-essel. 

 

Ezt követően az olaszok átengedték a kezdeményezést, a japánok pedig ezt kihasználva egyenlítettek, sőt, a vezetést is megszerezhették volna, ugyanis a hajrában egy támadáson belül kétszer is a kapufát találták el. 

 

Aztán egy kósza olasz ellentámadás végén Giovinco döntötte el a három pont és a továbbjutó helyek sorsát, mivel a ráadásban ugyan mindent megtettek a japánok, de csak kapufáig és lesgólig jutottak.

 

Az olasz siker azt jelentette, hogy az A csoportban eldőltek a lényegi kérdések, ugyanis a két forduló után százszázalékos olaszok és brazilok már a négy közé jutottak.

 

A csoport, 2. forduló:

Olaszország-Japán 4-3 (1-2)

gól: De Rossi (41.), Ucsida (50., öngól), Balotelli (52., 11-esből), Giovinco (86.), illetve Honda (21., 11-esből), Kagava (33.), Okazaki (69.)

 

Korábban:

Brazília-Mexikó 2-0 (1-0)

gól: Neymar (9.), Jo (93.)

 

A csoport állása:

1. (és továbbjutott) Brazília 6 pont (5-0),

2. (és továbbjutott) Olaszország 6 (6-4),

3. Mexikó 0 (1-4),

4. Japán 0 (3-7)

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,