Nadal újból világelsőségre tör

2013-09-12
Rafael Nadal bízik abban, hogy heteken belül ismét vezetni fogja a férfi teniszezők világranglistáját.

 

A spanyol játékos erről a madridi repülőtéren beszélt az után, hogy győztesként tért haza New Yorkból, az amerikai nyílt bajnokságról, amelynek döntőjében négy játszmában nyert a világelső Novak Djokovic ellen. A mallorcai sztár 2010 után a második US Open-győzelmét és pályafutásának 13. Grand Slam-sikerét aratta, így az örökranglistán már csak Roger Federer (17) és Pete Sampras (14) előzi meg.

 

A 27 éves Nadal, aki idei 10. és pályafutása 60. tornagyőzelmét szerezte meg, éppen Djokovicot válthatja a rangsor élén, mivel tavaly térdsérülés miatt hét hónapot kihagyott, ennél fogva az év hátralévő időszakában már nincsenek "megvédendő" pontjai, s megelőzheti szerb riválisát, akinek 120 pontra apadt az előnye a spanyollal szemben.

 

A számítások szerint Nadal, aki ebben az idényben 63 mérkőzéséből hatvanat nyert meg, akár már az október 6-án kezdődő sanghaji tornán átveheti az éllovas pozíciót, ha a kínai viadalon nyolcba jut.

 

"Karnyújtásnyira van a világelsőség, s hiszem, hogy pár héten belül meg is lesz. További célom pedig az, hogy ha megszereztem, meg is tartsam az első helyemet" - mondta Nadal, aki korábban már két ízben is vezette a világranglistát, először 2008 augusztusa és 2009 júliusa, majd 2010 júniusa és 2011 júliusa között.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: tenisz,