Nadal ott lesz a Mesterek Kupáján

2013-06-10
A Roland Garroson vasárnap nyolcadszor győztes spanyol Rafael Nadal elsőként szerzett indulási jogot a teniszezők szezonzáró Mesterek Kupájára

 

A mallorcai sztár februárban hét hónapos kényszerszünet után tért vissza, azóta kilenc tornán indult el, és hetet megnyert. Tavalyi térdsérülése miatt kihagyta novemberben az év nyolc legjobb játékosát felvonultató londoni tornát is.

 

A 27 éves salakkirálynak amúgy is nagy tervei vannak az idei év hátralévő részére, ugyanis 2012-ben a wimbledoni Grand Slam-torna második fordulójában történt búcsúja után egyetlen meccset sem játszott, így csak 90 pontot kell "megvédenie". Az ATP pontszámítási rendszerében az egy adott versenyen való címvédésért nem jár pont, így csúszhatott vissza Nadal vasárnapi párizsi diadala ellenére a világranglista negyedik helyéről az ötödikre.

 

"Az év végére ismét világelső lehetnék, ha ezen a szinten játszanék tovább. Az egészségem érdekében mindenesetre most Wimbledonig nem versenyzek, ami nem éppen ideális felkészülés a füves csúcstornára, de ha ott megyek egy-két kört, akkor majd belerázódok" - jelentette ki a 12-szeres Grand Slam-tornagyőztes.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: tenisz,