NFL: Luck passzaiban bízhat a Colts, mint ahogy mi is!

2019-01-04
Szombaton kezdődik az NFL play off, ami találó kifejezés. Először ’play’, aztán a vesztes félnek ’off’. Avagy jönnek a 'win or go home' meccsek, mert a győztes versenyben marad, a vesztes fél pedig elbúcsúzhat a Super Bowl lehetőségétől, és a Vince Lombardi trófea megszerzésétől.

Houston Texans – Indianapolis Colts

Online sportfogadás tipp: Luck TD passzainak száma 1,5 felett

Unibet odds: 1,55

Kezdés: szombat, 22:35

 

Az ún. Wild Card hétvégén az AFC South két csapata, a Texans és a Colts mérkőzik meg először. Jó ismerősei egymásnak, minden évben minimum kétszer találkoznak. Így volt ez idén is, testvériesen megosztoztak a győzelmeken, egyet-egyet begyűjtött mindkét csapat, a Colts és a Texans is idegenben tudott győzni.

Ami viszont mindkét meccsben közös, hogy az Indianapolis irányítója, Andrew Luck mindkét meccsen összehozott legalább két TD-t. A szeptemberi találkozón Zach Pascalt és Nyheim Hinest kínálta meg a hat pontot érő átadásokkal (utóbbit kétszer is), a houstoni meccsen Eric Ebront és ismét Zach Pascalt. Utóbbi igazi Texans-specialistának számít, mert összesen két elkapott touchdownja van a szezonban, mindkettőt a texasi csapat ellen szerezte.

A tipp, hogy Luck a rájátszásban is kiosztja a szokásos, minimum két TD-passzát a Texans ellen. Szükség is lesz rá, mert a Houston védelme a futás ellen kiváló. Egészen pontosan a harmadik legjobb a ligában, szóval tényleg nem könnyű futni a Houston ellen. Olyannyira nem könnyű, hogy a nem épp futás-orientált Colts támadójáték hatástalan volt a Texans elleni találkozókon, ha a RB-k a földön próbálták cipelni a labdát a célterület felé.

 

A futójátékot el kell felejteni Watték ellen

A Lucas Oil Stadionban, azaz a hazai meccsen a Colts futói és a Luck összesen 17-szer próbálkozott futással, ebből 41 yard jött össze, TD egy sem. Átlagban 2,4 yard futásonként, nagyon-nagyon soványka. Még ennél is pocsékabb volt futás szempontjából a houstoni meccsük. Ott 23 kísérlete volt a Coltsnak, ebből 50 yardot sikerült összehozni, és egy TD is összejött bónuszként. Viszont a futásonkénti 2,17 yard átlagban a vicc kategória.

Luck passzaival viszont képes volt haladni a Colts, szóval nagyon valószínű, hogy az Indy most sem a satnya futásaival akarja megnyerni a meccset. Néha-néha futnak egyet, hogy a Texans-t picikét összezavarják, de már a red zone területén is azt várhatjuk, hogy futás helyett passzokkal operál majd Luck. Sőt a 20 yardos vonalon belül futójátékkal a betömörülő védelem ellen még nehezebb futni, marad a passzjáték, mint lehetséges opció. A Colts próbálja picikét összezavarni az ellenfelét, hisz 3 elkapója IR-en van, Grant sem játszik, de a sérültlistán találjuk Pascalt, Fountaint, Inmant és még T.Y. Hilton is. Ez persze csak a megtévesztés rész, azt szokták mondani, akinek az alapszakasz végére nincs valamilyen sérülése, az már nem is él… Ezeket a WR-eket is játékra kész állapotba hozzák, ha más nem, marada fájdalom-csillapító injekció, aztán majd fáj ez-az a meccs után, a győzelem úgyis jó gyógyír. Ha meg kiesik a csapat, akkor lesz bőven idő regenerálüdni szeptemberig.

Az NFL-ben a számok ritkán hazudnak, ha itt a Colts tovább akar menni, akkor Lucknak sokat kell majd vállalni. A tippünk tehát az, hogy ő sokat is vállal majd, és legalább két TD-t a két együttes play off meccsén is kioszt.

Címkék: sportfogadás, tipp,