NBI: A Kaposvár retúrjegyet vett?!

2019-08-01
Az NBI 2019/20-as idénye is valószínűleg egy Fradi-Vidi versenyfutást hoz, ami a bajnoki címet illeti. Izgalmak viszont a kiesést jelentő helyek környékén is lesznek.

Melyik csapat esik ki az NBI-ből a 2019/20-as idény végén?

Online sportfogadás tipp: A Kaposvári Rákóczi kieső helyen végez

Unibet odds: 1,50

Az odds ekkor érvényes: 2019.08.01. 10:00

 

Az unibet egy-két, azaz egészen pontosan három long term opciót kínál az NBI előttünk lévő szezonjára. Lehet fogadni a bajnokra, a gólkirályra, és a kiesőkre. Mi most utóbbira tippelünk.

A 12 csapatos bajnokságból nagyjából 4 csapatnak van 'reális esélye' a kiesésre. Ez a csapat a két újonc, a ZTE és a Kaposvár, valamint az évek óta csak vergődő DVTK, valamint a Kisvárda.

Utóbbi, azaz a szabolcsi Várda döcögősen kezdte az NBI-et, de emlékezzünk csak a keletiek tavaszára, kegyetlen ütemben gyűjtögették a pontokat. Rengeteg légióst foglalkoztat a várdai együttes, ukránok, románok, brazilok, magyar játékos ott elvétve kerül majd a pályára. Viszont a Várda ilyen szempontból rutinos, az ellenfeleknek magyar viszonylatban rengeteget kell utazni, ami kivesz belőlük, de igazából az a stílus, amit a szabolcsi együttes játszik, azzal a célfocival bent lehet maradni.

A DVTK igazi túlélővé vált, évek óta rezeg a léc, de egyelőre mindig fennmarad. A DVTK-nál erős keret áll rendelkezésre, rutinos spílerek sora, itt az egyetlen probléma az lehet, ami a DVTK-nál szinte mindig a kiesés oka: 'Egyszer csak elfogy a lóvé'. viszont nem látunk a DVTK kasszájába, manapság pedig licenc nem csak úgy mindenféle bemondásra, így a DVTK keretét megnézve nemhogy a kiesés nem jöhet szóba, sokkal inkább a top6.

A Paks és a Mezőkövesd stabil csapatok, marad a két újonc, a ZTE és a Kisvárda. A kettő közül a ZTE tűnik acélosabbnak, a Kaposvár azért sokkal törékenyebb.

Már eleve kérdés volt sokáig, vállalja-e egyáltalán a Rákóczi a feljutást. Végül a válasz igen lett, licencet szerzett az NBI-re. Viszont a keretet megnézve azért elég 'keskeny'. Csupa magyar spíler egy-két kivételtől eltekintve, ráadásul kevés, vagy sokkal inkább semmilyen NBI-es rutinnal. A transfermarkt szerint 2.85 millió Euró a keret összértéke, míg a másik feljutó ZTE-nek 3.43 millió Euró. A Kisvárda kerete már 4.98 millió Eurót ér, a Diósgyőré 5,73 millió Euró. Persze, ezek csak számok, de azért olyan számok, amelyekre lehet alapozni.

A Kaposvár edzőmeccseken sem brillírozott, első meccsén a Vidihez utazik, aztán a harmadik körben pedig a Fradihoz. Hát nem épp álom-sorsolás, de legalább korán túl lesz a csapat a nehezén. A lényeg, hogy nálunk a Kaposvár tűnik fix kiesőnek. Aztán, hogy melyik csapat búcsúzik még a Rákóczi mellett, az már más kérdés, de arra nem mi adjuk meg a választ.

Címkék: sportfogadás, tipp,