NBA: Kawhi Leonard elhomályosítaná Step Curryéket is

2019-05-28
A 2019-es NBA döntőjében is négy nyert meccsig tart a párharc, kíváncsian várjuk a Toronto megtalálja-e a Golden State Warriors játékának ellenszerét.

Toronto Raptors - Golden State Warriors

Online sportfogadás tipp: Kawhi Leonard gólpasszai 3,5 felett

Unibet odds: 1.66

Kezdés: 2019.05.31. 02:00

*Közben hivatalos: K. Durant kihagyja a finálé első meccsét

Egy finálé előtt mindig sok a kérdés, pláne, ha az a párharc négy nyert meccsig tart. A 2019-es finálé előtt egyértelműen Durant játéka az, amit vagy látunk, vagy nem. Ahány forrás, annyi cikk, minél jobban belemerül az ember, hogy kiderítse mi is van valójában Duranttel, annál jobban elbizonytalanodik.

Már a Portland elleni meccseken is volt róla szó, hogy a harmadik meccsre visszatér, aztán nem tért. A Warriors behúzta azt a találkozót, aztán a GSW-nél úgy döntöttek, hogy akkor a 4. meccsen sincs rá szükség, pihenjen csak a fináléra. A döntő első meccsét május 31-én rendezik, de még mindig nem tudni pontosan, játszik-e KD a döntő első meccsén. Az nba.com szerint igen, de mi azért erre sok pénzt nem tennénk.

A fogadóirodák is úgy számolnak, hogy KD nem játszik Torontóban. Érdekes, hogy a GSW az előző évek eredményei ellenére esélytelenebb a döntő első meccsén! Pedig a Warriors nagyon meggyőző volt KD nélkül is a Portland ellen. Curryék remekül játszottak, a két hazai simán megnyert meccs után Oregonban is kétszer győztek. Curry a párharc mind a négy meccsén 36+ pontot szórt, Green cibálta a pattanókat, Thompson mindig bevert egy-két triplát, amikor kellett, a kiegészítő emberek is hozzátették a magukét. Curry igazi vezér volt, KD nélkül is működött a csapat. A Portland nem játszott igazán jól, így a 4-0 azért picit csalóka, de egy söprésen nincs mit magyarázni.

Keleten Leonard vezérletével 0-2-ről 4-2-re fordított a Raptors, az egy kemény csata volt! Ott bizony alaposan elfáradt a Toronto, és a keleti konferencia elődöntőjében is kimaxolta a 7 meccset a 76ers ellen.

 

Kawhi Leonard vezetheti győzelemre a Raptorst

Kawhi Leonard az NBA legjobb játékosa, legalábbis ezt mondják sokan a Bucks elleni párharc után. Az biztos, hogy elképesztően jól játszott, talán valóban ő jelenleg a legkomplettebb kosaras az egész világon. Viszont a GSW azért dörzsölt csapat, és ott van Green, aki egy igazi pokróc stílusú játékossá válik, ha arra van szükség. Ő nem rest egyszerűen tökön rúgni az ellenfél legjobbját, szóval igazán egyszerű eszközökhöz nyúl, ha a csapatnak erre van szüksége. A piszkos munkát nem rest elvégezni, és az fix, hogy Green feladat lesz Leonard megállítása. Kiemelt figyelmet kap majd, épp ezért tippelünk mi arra, hogy gólpasszok terén a 3,5-ös line azért nyugodtan overre húzható. Keresni fogja a társait, és ha Vanvleet, Siakam, Lowry és Gasol jó dobóformát mutat, akkor ezzel a tippel sok gond nem lehet. Ráadásul az is fix, hogy Leonard 40+ percet játszik majd, így bővenlesz ideje gólpasszokat (is) osztogatni.

Leonard egyébként 2014-ben a Spurs játékosaként már bajnok lett, akkor a döntőben az MVP címet is sikerült megszereznie.

Címkék: sportfogadás, tipp,