NBA: Ismét pontgazdag meccset várunk LeBronéktól

2018-11-14
LeBron és a Lakers nem vett villámrajtot, de a kezdeti döcögősebb kosárlabda után kezd magára találni a kaliforniai csapat.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers

Online sportfogadás tipp: 124 pont felett

Unibet odds: 1,72

Kezdés: 2018.11.15. 04:30

 

A Lakers kezd összeérni, egyre inkább összecsiszolódnak az új játékosok a régiekkel. McGee, James, Rondo és Stephenson érkezése totálisan felborított mindent a Lakersnél, de azt már 13 meccs után is látni, hogy egy picike csiszolással, picikét még belenyúlva a keretbe potens együttesé gyúrható az LA.

A rajtnál tényleg döcögött a gépezett, de utolsó 5 meccséből 4-et is megnyert Lebron csapata, az egyetlen zakót pedig a keleti listavezető Toronto ellen szenvedte el.

Amit a Lakersről tudni kell, hogy nem játszik lassan. Ha ez a gyors kosárlabda mondjuk pontossággal is párosulna, akkor Golden State II-ről beszélnénk, de nem itt tartunk egyelőre. Nem is fogunk, mert az LA-nél kevés jól triplázó játékost találunk. Van, hogy Ballék egy-egy este jól teljesítenek, de triplaspecialistájuk nincs. Ez nem zavarja az LA-t, McGee-t kivéve mindenki szórja a triplát, meg persze a duplát is.

Az LA-nél meccsenként csak a Detroit rendelkezik több dobáskísérlettel. Meccsenként a Lakers 93,8-cal második, mindössze 2 tizeddel lemaradva a Pistons mögött. A Portland sem szégyenkezhet, 90,5-tel a 11. helyen áll jelenleg. (Egyelőre ebben az idényben a Portland hárommal, míg a Lakers héttel többet kísérletezik dobással meccsenként, mint az előző idényben.)

Hazai oldalon, az LAL-nél Beasley sérült, de ő igazából a feláldozhatók kategória, nem alapember. A vendégeknél Harkless nincs, Lillard játéka pedig kérdéses, de ő vélhetően nemcsak játszik, hanem kezd is. A Boston ellen is játszott legutóbb, 35 perc alatt masszív dupla-duplával vette ki részét a sikerből.

A Trail Blazers és a Lakers is rendre eléri a 100 pontot, még akkor is, ha nem játszik jól. Legutóbb kettejük meccsén (november elején) 114-110 arányban LeBronék nyertek, de mindkét oldalon maradt még a tankban. Volt róla szó, hogy alapvetően gyorsan játszik mindkét csapat, nos ott a Lakers 104-szer kísérletezett dobással, ami egész brutális szám. alapvetően jól is dobtak a 38%-os triplázás is remek a Lakersnél. Viszont a Portland 35 triplakísérletéből csak 6-ot tett a helyére, az rendkívül gyenge estéje volt az oregoniaknak ebből a szempontból. Ha mondjuk csak egy átlagot hoz a Portland triplázás terén, megnyeri a meccset.

A mi tippünk, hogy a két nyugati együttes meccse gyors és dinamikus kosárlabdát, és ezzel együtt sok pontot hoz. A Lakers jó formában van, a Portland pedig 10-3-as mérlegével végig jól teljesít ebben az idényben. Legutóbb 124 pontot dobtak közösen, minimum ennyit várunk most is.

Címkék: sportfogadás, tipp,