NBA: Durant nélkül is hasít a Warriors

2019-05-16
Az NBA-ben a keleti- és nyugati konferenciában is zajlanak a döntők, ahonnan majd a párharcok győztesei találkoznak, és megmérkőznek egy négy nyert meccsig tartó csatában a bajnoki címért.

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers

Online sportfogadás tipp: Draymond Green pontjai 12,5 felett

Unibet odds: 1,87

Kezdés: péntek, 03:05

 

Az NBA-ben nem viccelnek, a Portland játékosai még meg sem emésztették, hogy egy nagyon idegőrlő, 7. meccsen megverték a Denvert idegenben, rá két napra már a bajnok Golden State otthonában játszottak. A sors azért valamit visszaadott a Blazersnek, hisz Durant sérülése miatt az első meccset kénytelen volt kihagyni, de Curry vezérletével a GSW így is magabiztosan nyert.

Az oregoniaknál Lillard eléggé csöndben volt, emlékezhetünk egy-két szép megmozdulására, kosarára, de jobbára akkor szólt hozzá, amikor már elsüllyedt a hajó. Durant nélkül is végig vezetve nyert a bajnok, Curry dobálta a trojkákat, Thompson szintén, amikor úgy tűnt, hogy a Portland visszajöhet a meccsbe, akkor valamelyik GSW-játékos rögtön bevert egy triplát.

Na ebből maradt ki Green, akinek a triplázása idén elég silány. Az egész szezonban küzdött a tripláival, az alapszakaszban is bíztatták a társak, hogy ha dobóhelyzet van, ne hezitáljon, hanem dobjon. Green dobott is az első meccsen, de általában a dobásai hosszúak voltak. Ez legalább a jobbik eset, mert a szakértők szerint ez azt jelentheti, hogy a lábai rendben vannak. Amelyik játékos lábon fáradt, az szokott rövideket dobni, Green általában 'hosszút' dob. Viszont a Portland épp ezért, az első meccsből okulva talán őt nyugodtan fogja otthagyni a kígyótéren, a triplavonal mögött, próbálkozzon csak bátran. A Blazers játékosai utasításba fogják kapni, hogy akár Livingston, akár Igoudala, akár Green dobhat kintről, csak Thompson és Curry ne nagyon dobáljon.

Green statisztikája nem félelmetes kintről, viszont annyira azért nem is pocsék, hogy ha a hossztengelyben, kedvenc helyén egyedül hagyják, és nem lépnek oda rá, akkor mindent elront majd. Márpedig hagyni fogják, Greennek pedig azért a maga 3-4 kísérlete biztosan meglesz megint, főleg, ha hagyják dobni. Ő pedig azért annyira nem rossz dobó, hogy egyszer-kétszer ne találjon be kintről. a többit meg 2-pontosokból és büntetőkből hozzá tudja tenni, ha beakad neki egy-két távoli, akkor biztosan megnő az önbizalma Ráadásul Durant a 2. meccset is kihagyja, így azért Kevin hiányzó 30-35 pontját a többieknek kell majd pótolni, így Green is csipegethet majd abból, ami egyébként Duranté lenne.

Címkék: sportfogadás, tipp,